2.5 dl tej,
2 dkg élesztő,
3 tojássárgája,
10 kk cukor,
csipet só,
2 dl olaj,
45 dkg sima liszt.
Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk, megkenjük tojással és 30 percet kelesszük majd 180 fokon sütjük.
KRÉM: 5 dl tej, 2 vaníliás puding, 2 vaníliás cukor, 2 ek cukor, megfőzzük a pudingot mikor kihűlt fél vajjal habosra keverjük. A kalácsokat mikor megsült kettévágjuk és nyomózsák segítségével megtöltjük a kémmel. Porcukorral megszórjuk.
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval. Hideg helyre tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesisztet tálba teszem, a reszelő nagy lyukú oldalán belereszelem a fagyos vajat (vagy margarint), közben megszórom a liszttel, hogy ne ragadjon össze. Lereszelem a sajtot, majd a töb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat késes aprítóban egyneművé dolgozzuk, majd összefőzzük amíg besűrűsödik. Önálló krémként vagy chia pudinggal, gyümölccsel rétegezve használható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: a cukrot, a tojást, a vajat, a mézet, a tejet és a szódaport kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Zsírozott, lisztezett tepsiben előmelegített sütőben sütjük. Még melegen...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz