2.5 dl tej,
2 dkg élesztő,
3 tojássárgája,
10 kk cukor,
csipet só,
2 dl olaj,
45 dkg sima liszt.
Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk, megkenjük tojással és 30 percet kelesszük majd 180 fokon sütjük.
KRÉM: 5 dl tej, 2 vaníliás puding, 2 vaníliás cukor, 2 ek cukor, megfőzzük a pudingot mikor kihűlt fél vajjal habosra keverjük. A kalácsokat mikor megsült kettévágjuk és nyomózsák segítségével megtöltjük a kémmel. Porcukorral megszórjuk.
A tésztához botmixerrel keverjük össze a forró vizet, kókusztejszínt és a forró főtt cukkinit. Addig turmixoljuk, amíg sűrű folyékony állagot nem kapunk. (Ügyeljünk arra, hogy ne m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat/margarint robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat is. Addig keverjük, amíg homogén krémet nem kapunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet a margarinnal elmorzsoljuk, csipet sóval ízesítjük, majd a tojásfehérjét, valamint a vizet és az ecetet is hozzákanalazzuk. Selymes lágy tésztát kapunk. Lisztezett felülete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két felé vesszük,Az egyiket kinyújtjuk tepsibe tesszük.Rátesszük a kihűlt pudingot amihez hozzákevertünk 1 tejfölt.Majd kinyújtjuk a másik lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű