- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
- 2-3 evőkanál cukor
-citromhej
-csipet só
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
A darált diót összekeverjük az előzőleg habosra kevert 2 tojássárgájával, 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, továbbá hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A masszába be...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalót alaposan összekeverjük kézi habverővel, hogy a hagyományossal azonos állagú, csomómentes palacsintatésztát kapjunk. A serpenyőbe pici kókuszzsírt csepegtetünk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne. A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA porcukrot, a zsírt, a tojássárgáját 2 dl tejjel fél óráig keverjük, majd hideg helyen 1 órán át pihentetjük. Ezután összegyúrjuk a sütőporos liszttel, majd sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Könnyű