26 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikardóna
1 teáskanál őrölt gyömbér
csipetnyi só
12 dkg vaj
2 db tojás
2 db alma
2 db sárgarépa
15 dkg durvára vágott dió
0,8 dl frissen facsart narancslé
reszelt narancshéj
Béleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak, majd vajazzuk ki.
Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát, adjuk hozzá a sót. Mindezt dolgozzuk össze a vajjal és a tojásokkal.Reszeljük le az almát, és a sárgarépát. Keverjük bele a tésztába az almát, a sárgarépát, a diót, a reszelt narancshéját, és a narancslevet. Dolgozzuk össze ismét alaposan.
Simítsuk a formába a masszát, és 170°-on 65-70 percig süssük. Ezután hagyjuk még hűlni a formában kb. fél órát, majd emeljük ki a fólia kilógó szegélyénél fogva. Várjuk meg, míg teljesen kihűl.
Készítsünk elő egy jénait. Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba. A meggyet az utolsó tejfölös réteg tetején...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA habtejszínt verjük keményre a porcukorral. A barackot pucoljuk meg és nagyobb részét turmixoljuk össze és azt is keverjük a habhoz. A maradékot aprítsuk fel. A csokit felolvas...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1.A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral habbá verjük. 2.A sárgáját elkeverjük az 5 dkg porcukorral, sóval, az olajjal és a tejjel. 3.A lisztet a vaníliás cukrot, a mákot, a porcukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű