50dkg liszt
25dkg ráma
10dkg cukor
3tojás sárgája
1csomag sütőpor
1csomag vaníliáscukor
2ek tejföl
Krém
1,5 csomag vaníliapuding
15 dkg cukor
4 dl tej
25dkg Ráma
5dkg porcukor
1citrom leve
Szilvalekvár
Baracklekvár
A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral és beletesszük a citrom levét. Végül a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4részre osztjuk. A lapokat 20*30cm lappá nyújtunk a tepsi hátulján. 180 fokon kB 8-10 perc alatt világosra sütjük.Ha kisültek a lapok és kihűltek megtöltjük.
Az alsó lapra szilvalekvárt kenünk, erre tesszük a második lapot, erre simítjuk a citromos krémet. A harmadik lapot baracklekvár fal megkenjük és be fedjük a negyedik lappal. Porcukorral leszórjuk, másnap szeleteljük. Enyhén savanykás sütemény.
, megtöltjük.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, és alaposan kiverjük. 10 dkg zsírból és 5 dkg lisztből "rántást" készítünk. Felolvasztjuk a zsírt és csomómentesre keverjük benne a lisztet, de nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kb 20*30 cm-es tepsiben 150 fokon kb 20 percig sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a cukorral ,sóval, zsiradékkal elmorzsoljuk, az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk és az egészet megfelelő mennyiségű tejjel összedolgozzuk. 2. A tésztának...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű