1/2 bögre cukor
1 bögre barnacukor
20 dkg vaj
2 tojás
1 tk vaníliás cukor
3 bögre liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tábla ét- és 1 tábla tejcsoki
A sütőt bekapcsoljuk, hogy jó meleg legyen.
Majd a hozzávalókat egy tálba összekeverjük. Kicsit ragadós sűrű masszánk lesz, de nem kell tőle megijedni:-)A meleg sütőben úgy is szépen ellapulnak majd:-)
A tábla csokikat késsel összeaprítjuk és a masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazunk a tésztából és az előmelegített sütőbe tesszük, 10-15 perc alatt készre sütjük.
Mikor kivesszük a sütőből még melegen puhácskák, de ahogy ülni kezd elnyeri keksz állagát.
Dobozba több hétig is akár eltarthatjuk, bár nekünk eddig nem tartott egy napnál tovább:-)
Reggelinek is kiváló, egy bögre hideg tejjel de délutáni nassi is lehet:-)
1. A savanykásabb almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. 2. Fogunk egy tepsit vagy tortaformát ( a mérete tulajdonképpen szabadon választhat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFür die Quark-Sahne-Masse Gelierzucker in eine Schüssel geben, gut durchrühren und mit den Blaubeeren mischen. In einem hohen Topf aufkochen und unter Rühren 3 Minuten sprudelnd ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit eldolgozzuk, cipó alakúra formázzuk, két fólia közé tesszük és vékonyra (3-4 mm) nyújtjuk. A fóliát eltávolítjuk, majd késsel vagy derelyevágóval megformázzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral közepes keménységű habbá verjük. A tojássárgáját a vaníliakivonattal világosodásig keverjük, majd a felvert tojás...
Elkészítési idő: 20+40perc Nehézség: Könnyű