1/2 bögre cukor
1 bögre barnacukor
20 dkg vaj
2 tojás
1 tk vaníliás cukor
3 bögre liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tábla ét- és 1 tábla tejcsoki
A sütőt bekapcsoljuk, hogy jó meleg legyen.
Majd a hozzávalókat egy tálba összekeverjük. Kicsit ragadós sűrű masszánk lesz, de nem kell tőle megijedni:-)A meleg sütőben úgy is szépen ellapulnak majd:-)
A tábla csokikat késsel összeaprítjuk és a masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazunk a tésztából és az előmelegített sütőbe tesszük, 10-15 perc alatt készre sütjük.
Mikor kivesszük a sütőből még melegen puhácskák, de ahogy ülni kezd elnyeri keksz állagát.
Dobozba több hétig is akár eltarthatjuk, bár nekünk eddig nem tartott egy napnál tovább:-)
Reggelinek is kiváló, egy bögre hideg tejjel de délutáni nassi is lehet:-)
A birsalmát mosd meg, hámozd meg egy éles késsel, és vágd kisebb darabokra. Rakd annyi vízbe, amennyi ellepi, tegyél hozzá szegfűszeget, cukrot és vaníliás cukrot, majd főzd 10-15...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd a darált diót, a lisztet, a darált kekszet és a sütőport hozzákeverjük. Úgy sütjük mint a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot, a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 170 fokra. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és ezt már a kézi mixer vagy robotgép ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tepsit vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű