25 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg stevia, eritrit vagy nyírfacukor
5 dkg legalább 70 százalékos étcsokoládé
5 dl sütőtökpüré
1,5 dl görög joghurt
1 dl tej
1 tojás
4 ek. holland kakaópor
1 tk. sütőpor vagy szódabikarbóna
1 tk. vaníliaroma
1/2 tk. fahéj
1/2 tk. só
A nagyjából 1 kilónyi sütőtököt hámozd meg, távolítsd el a magokat, vágd apró kockákra, és kevés vízben 15-20 perc alatt párold puhára, majd robotgéppel pürésítsd.
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Béleld ki a 12 mélyedéses muffinsütőtepsit papírkákkal.
Keverőtálba mérd ki a lisztet, és egyesével add hozzá valamennyi száraz hozzávalót, így a cukrot, a kakaóport, a sütőport vagy szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és az apró darabkákra vágott vagy darált csokoládét.
Egy másik tálba öntsd a kihűlt sütőtökpürét, keverd hozzá a tejet, a vaníliaaromát, a joghurtot és a tojást, robotgéppel keverd krémesre.
A lisztes keveréket kanalazva keverd a sütőtökös krémhez. A legjobb sütőtökös muffin tésztáját egyenletesen oszd el a mélyedésekben. Told a tepsit a forró sütőbe, és 20-25 percig süsd. Nyisd ki a sütő ajtaját résnyire, és hagyd még 5 percet a lekapcsolt sütőben pihenni a sütőtökös muffinokat. Langyosan kínáld.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét pici sóval gépi habverővel habbá verjük, a sárgáját pedig alaposan összekeverjük az édesítővel. ( Én folyékony steviát használtam) A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEpret ès az èdesítőt összerottyantjuk. Ha jól forr rászorjuk az útifű maghèjat, ami jól besűríti. Kihűtjük. A tésztához valókat összegyúrjuk, kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Nègyzet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sütőport. A puha margarint / vajat habosra keverjük a csipet sóval és a kristálycukorral., majd hozzáadjuk a lisztet és homogénre keverjük. Egy elég sűrű,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű