50 dkg darált keksz
25 dkg darált dió
25 dkg baracklekvár
Annyi baracklé, hogy jó lágy tésztát kapjunk.
A tésztát darált dión kinyújtani, felkockázni vagy golyócskákat formázni, majd csokiba mártani.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá vajk, majd lazán hozzákeverjük a pépé zúzott eper felét. Jól lehűtve, a maradék eperrel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Egy nagyobb lábasba tesszük a vizet és a vajat. Lassú tűzön elkezdjük melegíteni. Amikor a vaj elolvadt a forró vízben, apránként belekeverjük a sütőporos, sózott lisztet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészitése. a vajat a 160gr. cukorral, vaniliaval és a rummal kikeverjük habosra, hagyjuk a gépet tovabb menni. Szétvalasztjuk a tojasokat és egyenként a sargajat is hozzaadjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztót cukros tejben futtatjuk. A vajat összedolgozzuk a lisztel,sóval ,tojással,cukorral és az élesztővel. Egy könnyű, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Kelesztjük kb 1 órát...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű