6 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt
A hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ecetet.
Az alapanyagokat jól összekevered és kikent-kilisztezett jénaiba öntöd. Bedobod a mikróba és a legmagasabb fokozaton 6 percig sütöd.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledarálju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLefőzök két adag kávét, hozzá keverek kb 3 kiskanál cukrot, fél deciliter rumot. A tojások fehérjét és sárgáját külön választom. Felverem először a fehérjét, kemény habbá. Utána...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a vajat, a tejet összemelegítem, majd a kakaóval elkevert kekszbe öntöm. Még melegen 25x35-ös tálcára (tepsibe) nyomkodom és hagyom kihűlni. A bevonót az olajjal gőz fö...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű