Hozzávalók a tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
4 dl cukrozott sűrített tej
12 dkg vaj
3 evőkanál méz
A tetejére:
13 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
3 evőkanál tejszín
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük, felforraljuk, ezt követően kis lángon addig főzzük amíg elkezd sűrűsödni. Amikor a krém elkészül, megkenjük vele a tésztát és hűtőbe tesszük, míg a karamell szilárddá válik. Közben a csokoládét megolvasszuk, hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, majd bevonjuk vele és újra lehűtjük, ezután már szeletelhetjük.
A tojást kettéválasztjuk. A túrót burgonyanyomón áttörjük. A lisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt összekeverjük. A sárgákat 2 evőkanál langyos vízzel és 1 evőkanál kristá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűliszteket összekeverjük, közepébe mélyedést teszünk. Ide tesszük az olvasztott zsírt és tojást, ezzel összekeverjük. A langyos vízbe tesszük a sót és az ecetet, majd apránként adag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180C-ra légkeveréses sütőben, vagy 200C-ra sima sütőben. Előveszünk két tálat. Az egyikben összekeverjük a mákot a nyírfacukorral és a sütőporral. A másikban...
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: Könnyű