Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Legfinomabb torta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 3 laphoz:
- 6 tojásfehérje,
- 6 kanál cukor,
- 2 és fél kanál liszt,
- 150 gramm mogyoró vagy darált dió,
Hozzávalók a sárgakrémhez:
- 10 tojássárga,
- 10 kanál cukor,
- 3 ek. liszt vagy kukoricakeményítő,
- 20 gramm vaníliás cukor,
- 340 ml tej,
- 170 gramm vaj,
- 1 vanília esszencia,
Hozzávalók a ropogós krémhez:
- 200 gramm + 4 kanál karamelizált cukor,
- 130 gramm mogyoró vagy őrölt dió,
- 200 ml folyékony habtejszín,
A díszítéshez:
- Mogyoró vagy dió,
- tejszínhab,
- karamelizált cukordarabkák,

Elkészítés:


A lap elkészítése:
A mennyiségek 3 lapra vannak számítva, de mivel külön fogjuk megsütni őket egy laphoz ennyi jár: 2 tojásfehérje, 2 kanál cukor fél kanál liszt, 50 gramm mogyoró vagy dió. A tojásfehérjéket jól felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot és addig verjük amíg homogén lesz. Ekkor elkezdjük hozzáadni a lisztet majd a mogyorót. Egy 20 cm átmérőjű tepsibe tesszük, körülbelül 25 percig sütjük. A többi lapot is ugyanúgy elkészítsük.
A sárgakrém elkészítése:
A tojássárgákat egy közepes nagyságú edénybe tesszük, majd a tűzhelyen kis lángon elkezdjük összekeverni a cukorral, liszttel majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot és végül a tejet. Addig főzzük amíg kemény és homogén lesz a krém. Hűlni hagyjuk. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a felhabosított vajat apránként.

Legfinomabb torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csuri
X-mas: Gesztenyegolyó
X-mas: Gesztenyegolyó

- A gesztenyemasszát egy tálba tesszük, és villával szétnyomkodjuk. - Hozzáadjuk a darált darált mandulát a baracklekvárt, és összegyúrjuk. - Ha ragad, akkor adjunk még hozz...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gumicukor narancsos (paleo)
Gumicukor narancsos (paleo)

A narancslében csomómentesen elkeverjük a zselatint és az édesítőt, majd mérsékelt lángon forralásig melegítjük. Mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről, pár percig hűlni hagyju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrógombóc
Túrógombóc

A túrót a búzadarával, a tojások sárgájával, a sóval jól összekeverjük, majd a tojások keményre vert habját kézzel lazán beleforgatjuk. Forró vízben megfőzzük. Tálaláskor a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis keksz
Csokis keksz

Elkészítése: A rámát megolvasztani belekeverni a cukrot. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, a kakaóport és elkeverjük. A lisztes keveréket hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk