2 bögre finomliszt (3 dl-es bögre, nálam a fele mix C - dr. Schar, fele hajdina liszt)
1 csomag sütőpor
120 g mák (egész)
1 bögre cukor
3 dl napraforgó olaj
3 dl tej
3 db tojás
1 csipet só
2 ek porcukor (a tetejére)
Előmelegítjük a sütőt.
Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a mákot, a cukrot, az olajat, a tejet, a tojást és a csipet sót, jól elkeverjük (én kézi mixert használtam).
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és készre sütjük (tűpróbát végzünk).
Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
Piskótát sütni. Krém: tojás,cukor,kakaó,citromhéj gőz fölött sűrűre főzni. Hűteni, Cukor,vaj kikeverni. A két krémet összekeverni. Lehűteni. A piskótát megtölteni, a külsejét is...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jó nyújtható legyen. A tésztát öt részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk, és külön külön tepsi hátán megsütjük. A többi 3 lapot i...
Elkészítési idő:Elsőként a kekszet készítettem el. A hozzávalókat egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével szilikonos sütőpapíron kb. 3-4 mm vékonyra ny...
Elkészítési idő: