2 bögre finomliszt (3 dl-es bögre, nálam a fele mix C - dr. Schar, fele hajdina liszt)
1 csomag sütőpor
120 g mák (egész)
1 bögre cukor
3 dl napraforgó olaj
3 dl tej
3 db tojás
1 csipet só
2 ek porcukor (a tetejére)
Előmelegítjük a sütőt.
Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a mákot, a cukrot, az olajat, a tejet, a tojást és a csipet sót, jól elkeverjük (én kézi mixert használtam).
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és készre sütjük (tűpróbát végzünk).
Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
A zabkekszet aprítsuk össze, majd keverjük össze a Nutellával és az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk bele a tortaformába (23 cm), és tegyük hűtőbe. A mascarponét a Nutellával ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont és a sonkát apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. A sajtot lereszeljük. A pórét és az újhagymát felaprítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Míg a töltelék elkészül (pár perc), addig pihentessük a tésztát. Ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Belekeverjük a liszttel elkevert sütőport végül a muffin formákat megtöltjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű