4 db citrom
4 db tojás
100 g vaj (nálam kókuszzsír és margarin fele fele arányban)
100 g eritrit
50 g nádcukor
A citromok levét, a cukrokat és a tojásokat egy kis lábasban folyamatos keverés mellett pudingszerű állagúra főzöm. Fontos keverni, mert nem akarunk rántottát belőle!
Leveszem a tűzről, belekeverem a vajat és alig várom, hogy kihüljön! Kekszes tortaalapba öntöm vagy piskótára kenem vagy kekszeket ragasztok össze vele vagy csak úgy rájárunk, mert olyan finom! :)
Az élesztőt a langyos tejben 10 g cukorral és egy kanál liszttel felfuttatjuk. Hozzáöntjük a többi liszthez, amihez hozzákeverjük az olvasztott vajat, a tojásokat egyesével, a cuk...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Összefőzzük, 15-20 percig állni hagyjuk. Utána a 6 tojást egyenként belekeverünk. Két lapot sütünk 38 × 23...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojást a cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a szódabikarbónával elkevert liszt. A tejföllel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a kakaót és a szalakálit. A vajat habosra keverjük az apránként adagolt porcukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, beleszitáljuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes