4 db citrom
4 db tojás
100 g vaj (nálam kókuszzsír és margarin fele fele arányban)
100 g eritrit
50 g nádcukor
A citromok levét, a cukrokat és a tojásokat egy kis lábasban folyamatos keverés mellett pudingszerű állagúra főzöm. Fontos keverni, mert nem akarunk rántottát belőle!
Leveszem a tűzről, belekeverem a vajat és alig várom, hogy kihüljön! Kekszes tortaalapba öntöm vagy piskótára kenem vagy kekszeket ragasztok össze vele vagy csak úgy rájárunk, mert olyan finom! :)
A hideg vajat a liszttel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a vaníliakivonatot és egy csipetnyi sót, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A két tojást szét kell választani. A fehérjét kemény habbá kell verni robotgéppel. - A tojássárgáját habosra ki kell keverni a 20 dkg cukorral és a 2dl tejföllel, - Ehhez hozz...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben megpirítjuk a diót. Semmit nem kell alá tenni, csak folyamatosan kavargatni. Amikor kezd leválni a vékony héja, és illatozik is, leveszem a tűről, és óvatosan áttöl...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHabbá verem a tejszínt, belefacsarom a citrom levét, belereszelem a héját, hozzáadom a tejfölt és a porcukrot, a vaníliás cukrot és az eper kb. felét apróra vágva és mivel én szere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű