18 dkg nyílgyökérpor
2 dkg tápióka keményítő
3 dkg kókuszliszt
1,5 dkg útifűmaghéj
3-4 ek. erythritol (por alakú, ízlés szerint lehet több is)
1/2 tk. szódabikarbóna
15 dkg kókuszkrém (sűrű, de picit folyékony, kb tejfől sűrűségű)
1 ek. citromlé
3 közepes tojássárgája
+
pár ek. nyílgyökérpor vagy tápióka keményítő a nyújtáshoz
kókuszolajolaj vagy zsír a sütéshez
A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a tojássárgákat, a citromlével elkevert kókuszkrémet és gyúrd össze. Hagyd állni 10 percet, ezalatt kicsit megkeményedik a tészta. Ha 10 perc után még mindig nagyon lágy lenne, akkor adj hozzá pár evőkanál nílgyökérport még. Egy nyújtólapot hints meg kevés nyílgyökérporral vagy tápiókával és nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagra. Vágd fel rombusz alakúra, a közepébe is vágj 2 csíkot, pizzavágóval vagy derelyevágóval a legegyszerűbb. Közepesen forró olajban süsd meg mindkét oldalát szép aranysárgára. Szedd őket itatós papírra, majd ízlés szerint szórd meg por alakú édesítővel, ha akarod. A kész fánknak nincs kókuszíze vagy szódabikarbóna íze, legalábbis én nem érzem rajta.
A meggyet vízben felfőzzük. Ezután rummal, fahéjjal, szegfűborssal ízesítjük, majd étkezési keményítővel besűrítjük. Ha kihűlt, félbevágott csoki tojásokban tálaljuk. A kugló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet vastag falú serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd egy nagyobb tálba öntjük. Hozzá keverjük az olajos magvakat és az aszalt gyümölcsöt. Serpenyőben felolvasztjuk a va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a barackot megmossuk,megtöröljük,fel szeleteljük vékony szeletekre -egy tába rakunk mindent,: tojás +olaj+ joghurt+sütőporos liszt...mixerrel addig kavarjuk amig szépen össze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, a kakaóport, a cukrot és a sót összemorzsoljuk a vajjal, majd a tojással tésztává gyúrjuk. A vizet apránként adjuk hozzá, ha szükséges. Fóliába csomagolva, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű