18 dkg nyílgyökérpor
2 dkg tápióka keményítő
3 dkg kókuszliszt
1,5 dkg útifűmaghéj
3-4 ek. erythritol (por alakú, ízlés szerint lehet több is)
1/2 tk. szódabikarbóna
15 dkg kókuszkrém (sűrű, de picit folyékony, kb tejfől sűrűségű)
1 ek. citromlé
3 közepes tojássárgája
+
pár ek. nyílgyökérpor vagy tápióka keményítő a nyújtáshoz
kókuszolajolaj vagy zsír a sütéshez
A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a tojássárgákat, a citromlével elkevert kókuszkrémet és gyúrd össze. Hagyd állni 10 percet, ezalatt kicsit megkeményedik a tészta. Ha 10 perc után még mindig nagyon lágy lenne, akkor adj hozzá pár evőkanál nílgyökérport még. Egy nyújtólapot hints meg kevés nyílgyökérporral vagy tápiókával és nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagra. Vágd fel rombusz alakúra, a közepébe is vágj 2 csíkot, pizzavágóval vagy derelyevágóval a legegyszerűbb. Közepesen forró olajban süsd meg mindkét oldalát szép aranysárgára. Szedd őket itatós papírra, majd ízlés szerint szórd meg por alakú édesítővel, ha akarod. A kész fánknak nincs kókuszíze vagy szódabikarbóna íze, legalábbis én nem érzem rajta.
Előkészítés: A hatlapos süteményhez 6 darab kb. 20x30 cm méretű lapot sütünk. A sütőt előmelegítjük. Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve) Elkészítés: A tésztához: A ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből, a búzadarából, a cukorból, a vaníliás cukorból, a vajból és egy csipet sóból nagyon sűrű grízt főzünk. Hagyjuk kihűlni. A tojást pici cukorral és csipet sóval felverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Elkészítés: A 1 dl langyos tejben kevés liszttel és egy csipet cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Liszthez hozzá adjuk a felfuttatott élesztőt (kovászt), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingokat 4-4 dl tejben, 2-2 ek cukorral felfőzzük. 2. A margarint kb. 15 dkg cukorral habosra keverjük, elfelezzük, az egyik felét a csokis, a másik felét pedig a puncs...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz