18 dkg nyílgyökérpor
2 dkg tápióka keményítő
3 dkg kókuszliszt
1,5 dkg útifűmaghéj
3-4 ek. erythritol (por alakú, ízlés szerint lehet több is)
1/2 tk. szódabikarbóna
15 dkg kókuszkrém (sűrű, de picit folyékony, kb tejfől sűrűségű)
1 ek. citromlé
3 közepes tojássárgája
+
pár ek. nyílgyökérpor vagy tápióka keményítő a nyújtáshoz
kókuszolajolaj vagy zsír a sütéshez
A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a tojássárgákat, a citromlével elkevert kókuszkrémet és gyúrd össze. Hagyd állni 10 percet, ezalatt kicsit megkeményedik a tészta. Ha 10 perc után még mindig nagyon lágy lenne, akkor adj hozzá pár evőkanál nílgyökérport még. Egy nyújtólapot hints meg kevés nyílgyökérporral vagy tápiókával és nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagra. Vágd fel rombusz alakúra, a közepébe is vágj 2 csíkot, pizzavágóval vagy derelyevágóval a legegyszerűbb. Közepesen forró olajban süsd meg mindkét oldalát szép aranysárgára. Szedd őket itatós papírra, majd ízlés szerint szórd meg por alakú édesítővel, ha akarod. A kész fánknak nincs kókuszíze vagy szódabikarbóna íze, legalábbis én nem érzem rajta.
a tesztat a szokasos modon elkeszitjuk es vajazott lisztezett tepsiben majdnem teljesen megsutjuk kivesszuk es rakenjuk a krem1-et, lassu tuznel inkabb hogy megszaradjon a tojas...
Elkészítési idő:A Schär lisztkeveréket, a porcukrot és a darált mandulát összekeverjük, elmorzsoljuk a hideg vajjal és a tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta, folpackba cso...
Elkészítési idő: 80 percA töltelékeket a tészta előtt elkészítem, hogy kihüljenek, mire a tésztába tölteni kell. Az összetevőket összekeverem és felfőzöm. Gyorsan összeállítani, 4 részre osztani, nyújt...
Elkészítési idő: