18 dkg nyílgyökérpor
2 dkg tápióka keményítő
3 dkg kókuszliszt
1,5 dkg útifűmaghéj
3-4 ek. erythritol (por alakú, ízlés szerint lehet több is)
1/2 tk. szódabikarbóna
15 dkg kókuszkrém (sűrű, de picit folyékony, kb tejfől sűrűségű)
1 ek. citromlé
3 közepes tojássárgája
+
pár ek. nyílgyökérpor vagy tápióka keményítő a nyújtáshoz
kókuszolajolaj vagy zsír a sütéshez
A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a tojássárgákat, a citromlével elkevert kókuszkrémet és gyúrd össze. Hagyd állni 10 percet, ezalatt kicsit megkeményedik a tészta. Ha 10 perc után még mindig nagyon lágy lenne, akkor adj hozzá pár evőkanál nílgyökérport még. Egy nyújtólapot hints meg kevés nyílgyökérporral vagy tápiókával és nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagra. Vágd fel rombusz alakúra, a közepébe is vágj 2 csíkot, pizzavágóval vagy derelyevágóval a legegyszerűbb. Közepesen forró olajban süsd meg mindkét oldalát szép aranysárgára. Szedd őket itatós papírra, majd ízlés szerint szórd meg por alakú édesítővel, ha akarod. A kész fánknak nincs kókuszíze vagy szódabikarbóna íze, legalábbis én nem érzem rajta.
Az olvasztott vaj kivételével mindent a kenyérsütőgép üstjébe készítek és elindítom a dagasztást. Kb. 10 perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, tovább dagasztom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőmelegítjük a sütőt 170 fokra. A szobahőmérsékletű tojásokkal (így jobban olvad a cukor) mixerrel habosra keverjük a cukrot. Hozzákeverjük a gyümölcsök reszelt héját és az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A vajat és a csokit összeolvasztjuk. ◾️Hozzákeverjük az 50 g édesítőt majd a sót és a tojások sárgáját. ◾️A fehérjét 25 g édesítővel habbá verjük és a masszába forgatva lazít...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű