Brutálisa csokis változat, 6 drb. pálcás jégkrémformához
3 közepes, érett banán
3-4 csapott evőkanál igazi, fekete holland kakaópor*
2 kiskanálnyi mogyoróvaj
* Egyáltalán nem mellékes: nem vagyok ügynök, de ezt most tényleg megint a Lidl-ben találtam, teljesen véletlenül: a főzési hozzávalóknál, 200g-os kiszerelésben igazi, fekete, holland kakaópor, teljesen jó árban, szuper minőség.
Lágyabb változat
3 közepes, érett banán
2 csapott evőkanál holland kakaópor
kb. 1 dl (kinek milyen) tej (kókusztejjel, növényi tejjel különösen finom)
A banánokat a többi hozzávalóval mély turmixpohárba tesszük, és alaposan összemixeljük.
Ezt a részeredményt már így is óvni kell a lelkes segédektől, mert simán megehető csokipudingként, de mi most fagyira gyúrunk. Mely csokifagyinkat érdekesebbé tehetjük némi apró kockákra vágott mandulával: mi a formák aljára morzsoltunk egy keveset, majd félig feltöltöttük a banános kakaós masszával, és itt újabb sornyit adagoltunk bele.
Majd teljesen megtöltöttük a formákat, melyek egyébként innen származnak (695 ft, kisgyerekeseknek kötelező, szezonális kellék, serkenti a házi fagyi-készítést és a kiskorúak teljesen el vannak bűvölve már a lehetőségtől is).
Ahogy kicsúsztatjuk a formából, ebben a nagy melegben szinte rögtön elkezd krémesen olvadozni ez a vastag, csokis massza, amelyben mintha tejszín, tojássárgája és cukor is lenne. A közbeeső mandularéteg a kisebbeket némileg zavarta, a nagyobbak viszont alig várták, hogy odaérjenek.
Levendulás változathoz morzsoljunk mixelés előtt a masszába néhány (megbízható helyről származó) szárított-porított levendulavirágot, aki viszont az After Eight irányába indulna inkább, az (szintén mixelés előtt) néhány mentalevélkét, esetleg 1-2 csepp, jó minőségű, étkezési célra is felhasználható borsmenta illóolajat (pl. Aromax) adjon hozzá. Reszelt narancshéjjal, és kevés -lével készíthetjük hűsítően narancsosra is – és így tovább…
További egészséges fagyi receptek: idotetrisz.cafeblog.hu
A hozzávalókat összekeverjük, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és 170-180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb 30 perc) Kihűlés után szeleteljük és porcukrozzuk.
Elkészítési idő: 30 percElőször a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...
Elkészítési idő:tejet öntsd egy lehetőleg vastagabb falú lábosba, majd a sóval és a vaníliával együtt forrald fel. Több részletben szórd hozzá a cukorral elkevert búzadarát. Közepes lángon, állan...
Elkészítési idő: 5 percAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a cukrot és az élesztős tejet. A maradék tejet is hozzáöntjük, majd a...
Elkészítési idő: hosszú