Családireceptkönyv.hu

Sajtos perec


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt
50 dkg margarin
15 dkg reszelt sajt
4 tojássárgája
4 evőkanál tejföl
1 púpos evőkanál só
A tetejére
1 tojás
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk és perec formájú szaggatóval kiszaggatjuk. Tojással lekenjük a tetejét, majd mindegyiket belemártjuk, reszelt sajtba. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

Sajtos perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Babi
Grízes almás kavart süti
Grízes almás kavart süti

Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a joghurtot és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.Mossuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar mákos linzer
mákos linzer

a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sütőport és a porcukrot, belekeverjük a 1 tojássárgáját és a tejfölt, nem túl kemény tésztává gyúrjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Máglyarakás gazdagon
Máglyarakás gazdagon

Felmelegítjük a tejet, habverővel alaposan elkeverjük benne a kétféle cukrot, a vajat és a tojások sárgáját (a szokásos csipet só most nem kell bele). Jó édesnek kell lennie, és cs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Zserbó
Zserbó

- A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben - Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát készítünk. - A diót, cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk