Tészta:
2 db tojás
1 ek. kakaó por
5 dkg zsír vagy vaj
5 ek. méz
35 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
15 dkg cukor
KRÉM:
3 cs. tejszín ízű puding por
5 ek. méz
5 dl. tej
2 dl. tejföl
25 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
A tojást, a mézet, a kakaót, zsírt /vagy vajat/, gőz fölött habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát.. Kettő részre osztjuk a kapott tésztát és tepsi hátán megsütjük. /kemény tésztát kapunk majd/
A krémhez a pudingport, mézet és a cukrot megfőzzük a tejben és még melegen belekeverjük a tejfölt.
A margarint vagy vajat habosra kidolgozzuk majd ha kihűlt a massza habosra kidolgozom.
Az alsó lapra teszem a krémet majd a másikkal befedjük. A tetejét csokoládéval leöntjük.
A tetejére a csokimázhoz tipp:
Én tej csokoládét használok, kereszt csíkokba öntöm rá a fehér csokit vékonyan /vagy épp ahogy sikerül /majd a kés hegyével függőleges irányban egyenes csíkokat húzgálok. Fordítok rajta és ismét megismétlem a folyamatot, csak átlósan, az egyik sarokból kiindulva. Addig fordítom, még a nekem tetsző minta nem alakul ki.
A hozzávalókból gyúrt tésztát készítünk. Fél órát pihentetjük. Ezalatt meghámozzuk és kis kockára vágjuk az almát. A tészta 2/3-át formába simítjuk és az oldalán is felhúzzuk. Majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a mézet a vajjal a mikróban alacsony fokozaton (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, csipet sót, a cukrot. A felolva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót krumplitörővel áttörjük, hozzáteszünk 2 citrom levét és reszelt héját és a cukrot. A babapiskótát cukros tejben megforgatjuk és kirakjuk vele a tortaforma alját. A zselatin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű