Tészta:
2 db tojás
1 ek. kakaó por
5 dkg zsír vagy vaj
5 ek. méz
35 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
15 dkg cukor
KRÉM:
3 cs. tejszín ízű puding por
5 ek. méz
5 dl. tej
2 dl. tejföl
25 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
A tojást, a mézet, a kakaót, zsírt /vagy vajat/, gőz fölött habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát.. Kettő részre osztjuk a kapott tésztát és tepsi hátán megsütjük. /kemény tésztát kapunk majd/
A krémhez a pudingport, mézet és a cukrot megfőzzük a tejben és még melegen belekeverjük a tejfölt.
A margarint vagy vajat habosra kidolgozzuk majd ha kihűlt a massza habosra kidolgozom.
Az alsó lapra teszem a krémet majd a másikkal befedjük. A tetejét csokoládéval leöntjük.
A tetejére a csokimázhoz tipp:
Én tej csokoládét használok, kereszt csíkokba öntöm rá a fehér csokit vékonyan /vagy épp ahogy sikerül /majd a kés hegyével függőleges irányban egyenes csíkokat húzgálok. Fordítok rajta és ismét megismétlem a folyamatot, csak átlósan, az egyik sarokból kiindulva. Addig fordítom, még a nekem tetsző minta nem alakul ki.
A kifli közepét kifaragjuk,kiskanál segítségével megtöltjük az ízesített töltelékkel. Bő forró olajba hirtelen átsütjük,kéztörlőre kiszedjük. Vaníliás porcukorba forgatom.
Elkészítési idő:A megmosott, meghámozott almákat reszeljük le, citromlével locsoljuk meg. Lényeges, hogy tényleg lédús almából készítsük! Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. E...
Elkészítési idő:Keverd össze elsőként a szilárd összetevőket, facsard bele a citromlevet, majd lassan adagold bele a vizet. Minimális vízzel dolgozunk, elég pont annyi, amivel szépen összeáll a ma...
Elkészítési idő: