40 dkg liszt
20 dkg zsír (4 púpos evőkanállal)
2 dkg élesztő
2 kanál porcukor
1 kis doboz tejföl
csipet só
Töltelék:
szilvalekvár
+ a tetejére porcukor
1. Az élesztőt elkeverem 1 evőkanál tejfölben. A lisztben a cukrot és a sót elkeverem, beleteszem a zsírt, az élesztővel elkevert tejfölt és + még annyi tejfölt, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjak. (a tejfölt apránként teszem hozzá, mert valószínű nem kell majd egy egész dobozzal - lényeg, hogy egy könnyen nyújtható, de ne ragacsos tésztát kapjak)
2. Nem szoktam keleszteni, azonnal kinyújtom kb. 4 mm vastagságúra (picit meglisztezem a felületet és úgy nyújtom a tésztát).
3. Egy közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatom, teszek bele fél teáskanál lekvárt és két oldalról "összecsípem" a tésztát. Érdemes erősen "összecsípni", azaz összenyomni, hogy sütés közben ne nyíljon szét a tészta.
4. 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütöm (de a sütési idő sütő függő, nálam 15 perc alatt megsülnek:).
5. Tálaláskor porcukorral meghintem! (bár ez most nálam lemaradt,
Először készítsd el a tésztát. A sütőt állítsd 170 fokra, légkeveréses funkcióra. A tojásokat gondosan válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipetnyi sóval. A sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeírás A száraz hozzávalókat, kimérjük, 1. összekeverjük. A hideg vajat kockára vágjuk, majd a többi anyaghoz adjuk a tojás sárgájával együtt. Szépen elmorzsoljuk, majd a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban keverje össze az összes lisztet, szódabikarbóna, sütőport, sót és fahéjat. Egy másik tálban keverje össze a tojást, a méz, a joghurtot, az almaborot és a vajat. Önt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a kétféle cukrot, tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, kevés s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes