5 tojás sárgája
1 egész tojás
csipet só
1 kávés kanál porcukor
½ dl száraz fehérbor
1 evőkanál tejföl
annyi liszt, amennyit a tészta fölvesz
porcukor
A hozzávalókból - a porcukor kivételével - tésztát gyúrunk, amit deszkán vékonyra nyújtunk. Négyzeteket vágunk belőle, melyekbe derelyevágóval bemetszéseket készítünk. Fontos, hogy a négyzet egyben maradjon. Minden második csíkot megemelünk, és ügyesen gömböt formálunk. Ehhez a süteményhez is szükségünk lesz egy célszerszámra. Két egyforma méretű szűrőkanalat összeillesztünk úgy, hogy a közepén szétnyitható legyen (zsanér szükséges hozzá). Egy kovácsmester a segítségünkre lehet ebben. A formázott gömböt belehelyezzük a formába, a két végét összefogjuk, és forró, bő zsiradékban kisütjük. Miután kivettük a kanálból a tésztát, még melegen porcukorba forgatjuk.
Habosra keverjük a cukrot a margarinnal, majd apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A tésztát 3 felé szedjük, és kettőbe beledolgozzuk a kétféle ételfestéket, a harmadikat p...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük. 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük. 180 fokon kb 20 perc alatt megsül. A krémhez a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a vajjal összekeverjük, amikor olyan mint a vizes homok, akkor hozzáadjuk a többi alapanyagot is és jól összegyúrjuk. A tésztát letakarjuk és 30-40 percen át hűtőben pihe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű