menu

Családireceptkönyv.hu

Elefántkönnycsepp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-3 db tojás
-1 csipet só
-12 dkg kristálycukor
-10 dkg búzaliszt
-3 evőkanál víz
-2 evőkanál kakaópor
-7 g sütőpor

A töltelékhez:

-1 cs. van. puding
-1,5 dl tej
-10 dkg vaj
-10 dkg porcukor
-1 evőkanál kakaópor
-1 db banán (meghámozva)

Elkészítés:


-A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
-A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük.
-A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
-A masszába forgatjuk a tojásfehérje habot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Sütöm. Feltekerem.

-A krémhez összefőzzük a pudingport és a tejet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
-Egy keverőtálba tesszük a puha vajat, a porcukrot és a vanília pudingot, majd alaposan kihabosítjuk.
-A kihűlt piskótalapot kiterítjük, majd rákenjük a krém felét.
-A maradék krémhez adjuk a kakaóport, alaposan összekeverjük, majd rásimítjuk a fehér krémre.
-A banánt a piskóta méretére vágjuk, a keskenyebb oldal szélére helyezzük.
-Óvatosan feltekerjük.


-A csokimázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan bevonjuk vele a rácsra helyezett piskótatekercset. Pár órára hűtőbe tesszük a süteményt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Puncsos-kókuszos alagút
Puncsos-kókuszos alagút

A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral és 1 kanál vízzel habosra kikeverem. Összekeverem a két masszát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Matiz
Lekváros kavart
Lekváros kavart

A cukrot, a baracklekvárt, az olajat és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet,pezsgőt keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk hozzá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Gertrud szelet
Pudingos - Gertrud szelet

1. A tojásfehérjéket különválasztjuk, és vízgőz felett a porcukorral kemény habbá verjük. 2. Ezután levesszük a gőzről, és egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül a süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kosárka másképp
kosárka másképp

mint fenn

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk