-3 db tojás
-1 csipet só
-12 dkg kristálycukor
-10 dkg búzaliszt
-3 evőkanál víz
-2 evőkanál kakaópor
-7 g sütőpor
A töltelékhez:
-1 cs. van. puding
-1,5 dl tej
-10 dkg vaj
-10 dkg porcukor
-1 evőkanál kakaópor
-1 db banán (meghámozva)
-A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
-A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük.
-A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
-A masszába forgatjuk a tojásfehérje habot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Sütöm. Feltekerem.
-A krémhez összefőzzük a pudingport és a tejet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
-Egy keverőtálba tesszük a puha vajat, a porcukrot és a vanília pudingot, majd alaposan kihabosítjuk.
-A kihűlt piskótalapot kiterítjük, majd rákenjük a krém felét.
-A maradék krémhez adjuk a kakaóport, alaposan összekeverjük, majd rásimítjuk a fehér krémre.
-A banánt a piskóta méretére vágjuk, a keskenyebb oldal szélére helyezzük.
-Óvatosan feltekerjük.
-A csokimázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan bevonjuk vele a rácsra helyezett piskótatekercset. Pár órára hűtőbe tesszük a süteményt.
A tészta összeállítása előtt egy tiszta serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg kicsit a zabpelyhet, és 10 dkg-ot daráljunk össze egy késes robotgépben. Aztán eg...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martini...
Elkészítési idő: