Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Elefántkönnycsepp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-3 db tojás
-1 csipet só
-12 dkg kristálycukor
-10 dkg búzaliszt
-3 evőkanál víz
-2 evőkanál kakaópor
-7 g sütőpor

A töltelékhez:

-1 cs. van. puding
-1,5 dl tej
-10 dkg vaj
-10 dkg porcukor
-1 evőkanál kakaópor
-1 db banán (meghámozva)

Elkészítés:


-A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
-A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük.
-A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
-A masszába forgatjuk a tojásfehérje habot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Sütöm. Feltekerem.

-A krémhez összefőzzük a pudingport és a tejet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
-Egy keverőtálba tesszük a puha vajat, a porcukrot és a vanília pudingot, majd alaposan kihabosítjuk.
-A kihűlt piskótalapot kiterítjük, majd rákenjük a krém felét.
-A maradék krémhez adjuk a kakaóport, alaposan összekeverjük, majd rásimítjuk a fehér krémre.
-A banánt a piskóta méretére vágjuk, a keskenyebb oldal szélére helyezzük.
-Óvatosan feltekerjük.


-A csokimázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan bevonjuk vele a rácsra helyezett piskótatekercset. Pár órára hűtőbe tesszük a süteményt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Epres - Epres piskóta omlett - OK
Epres - Epres piskóta omlett - OK

1. 6 tojássárgáját 6 dkg kristálycukorral és a 2 ek vízzel habosra jól kikeverjük. 2. 6 tojásfehérjét 6 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. 3. A sütőport a liszttel e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Fahéjas - Fahéjas puffancs - OK
Fahéjas - Fahéjas puffancs - OK

1. Az almát meghámozzuk, felnegyedeljük, magházát kiemeljük. 2. A gyümölcs húsát kockára vágjuk, majd citromlevével meglocsoljuk. 3. A margarint habosra keverjük a cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mazsolás narancsos kalács
Mazsolás narancsos kalács

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba tesszük. Belekerül a só, a narancs héja, narancs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Finom krémes /Hókocka /
Finom krémes /Hókocka /

A tésztát jól összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk. Gáz tepsi hátulján, egyesével szépen kisütjük a lapokat. A 6 dl tejben elkeverjük a 6 kanál lisztet, majd lassú tűzön felfőzzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk