-3 db tojás
-1 csipet só
-12 dkg kristálycukor
-10 dkg búzaliszt
-3 evőkanál víz
-2 evőkanál kakaópor
-7 g sütőpor
A töltelékhez:
-1 cs. van. puding
-1,5 dl tej
-10 dkg vaj
-10 dkg porcukor
-1 evőkanál kakaópor
-1 db banán (meghámozva)
-A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
-A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük.
-A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
-A masszába forgatjuk a tojásfehérje habot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Sütöm. Feltekerem.
-A krémhez összefőzzük a pudingport és a tejet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
-Egy keverőtálba tesszük a puha vajat, a porcukrot és a vanília pudingot, majd alaposan kihabosítjuk.
-A kihűlt piskótalapot kiterítjük, majd rákenjük a krém felét.
-A maradék krémhez adjuk a kakaóport, alaposan összekeverjük, majd rásimítjuk a fehér krémre.
-A banánt a piskóta méretére vágjuk, a keskenyebb oldal szélére helyezzük.
-Óvatosan feltekerjük.
-A csokimázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan bevonjuk vele a rácsra helyezett piskótatekercset. Pár órára hűtőbe tesszük a süteményt.
Előázatjuk a datolyát és az aszalt szilvát is min. 3-4 órára, a diót/pekán diót min. 24 órára, míg a kesu diót min. 10-12 órára. (A mandulát úgyszintén, kivéve, ha bolti darált man...
Elkészítési idő: 1 óraAz összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben órát, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban kezdjük el forralni....
Elkészítési idő: 30 percAz almákat meghámozom, eltávolítom a magházat, majd lereszelem és hozzáadom a cukrot és a fahéjat. Ha sok levet enged, akkor kicsavarom, mielőtt a tésztára teszem. A lisztbe egy m...
Elkészítési idő: