30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
1 cs puncsmáz
Továbbá:
15*25 cm -es forma folpackal bélelve
cukrot, lekvárt, rumos vizet, a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről és a kakaóport hozzákeverjük.
A babapiskótát összetörjük, 3-4 db-ot vékonyabb csíkokra vágunk.
A babapiskótát leöntjük a forró felfőzött anyagokkal. Ezután összekeverjük és folpackkal bélelt formába simítjuk.
Amikor kihűlt a mázzal bevonjuk. A zacskón megtalálható az elkészítése utasítás.
1-2 órára a hűtőbe tesszük és négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180°C-on megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosr...
Elkészítési idő:Hozzávalókat kikeverjük. Sütőpapíros tepsiben, 30x39 cm, öntöm,tetejére magozott meggyet szórok. Előmelegített sütőben 170-175 fokon tűpróbáig sütöm.
Elkészítési idő:A tölteléket készítsük el előre, hogy kihűlve tehessük a tésztára. A felfőzés annyit tesz, hogy egy megfelelő edénybe tesszük a diót, rá jön a víz, bele a két kanál vaníliás cukor...
Elkészítési idő: 100