30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
1 cs puncsmáz
Továbbá:
15*25 cm -es forma folpackal bélelve
cukrot, lekvárt, rumos vizet, a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről és a kakaóport hozzákeverjük.
A babapiskótát összetörjük, 3-4 db-ot vékonyabb csíkokra vágunk.
A babapiskótát leöntjük a forró felfőzött anyagokkal. Ezután összekeverjük és folpackkal bélelt formába simítjuk.
Amikor kihűlt a mázzal bevonjuk. A zacskón megtalálható az elkészítése utasítás.
1-2 órára a hűtőbe tesszük és négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk
A krém elkészítése: A tejet, porcukrot és a pudingporokat sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a tejfölt is. A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A kétféle lisztet tálba szitáljuk, majd a többi hozzávalóval gyenge tésztát gyúrunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverje össze az ostya hozzávalóit. Sütőpapírra 4 db 6-8 cm széles 15 cm hosszú csíkokat kenjen belőle. 180 fokos előmelegített sütőben négy perc alatt süsse szép arany barnára a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét verjük fel egy csipet sóval, a tojások sárgáját pedig a cukorral. Forgassuk össze a kétféle masszát, majd adjuk hozzá a kakaót. Keverjük össze, majd öntsük egy v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű