Tésztához:
25 dkg. margarin
25 dkg. liszt
25 dkg. túró
só
1 tojás a kenéshez
Ízesítéshez:
reszelt sajt, színes őrölt bors, római kömény
A lisztet a margarint, a túrót összedolgozzuk. A kapott tésztát fél órára pihentetjük. Fél cm. vastagságúra nyújtjuk. megkenjük a tetejét a felvert tojással. 2-3 cm-es csíkokat vágunk fel, ízesítjük a tetejét kedvünk szerint. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon aranysárgára sütjük.
Egyszerűbb,ha felcsíkozás előtt ízesítjük a tésztát.
. A hozzávalókat 2 órával a sütés kezdete előtt szobahőmérsékletű helyre tesszük – ez a siker egyik titka. 2. A tepsit/sütőformát kibéleljük sütőpapírral vagy a teljes mennyiség...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kitekert leveles tésztát 8-10 db egyforma méretű háromszögre vágjuk, és megkenjük a megolvasztott vaj kétharmadával. Ezután meghintjük az őrölt fahéjjal elvegyített barna cukor h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tejszint kemény habbá verjük ,amikor kész hozzákeverjük a vaniliás pudigport és a rum felét -addig verjük mig megszilárdul a krém -a kávét elkeverjük a tejjel + 2 kanál...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát 2 részre osztjuk. Az egyikkel befedjük a tepsi alját, rárakjuk a bekevert mákot szép egyenletesre, majd a tetejére a reszelt almát. Ezt lefedjük a tészta másik felével....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű