50 dkg darált keksz
4 evőkanál kakaó
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2 dl tej
1 fiola rumaroma
15 dkg étcsoki bevonni
A darált kekszet és a kakaót összevegyítettem. A tejet, margarint, cukrot kis lángon addig melegítettem, míg a margarin felolvadt. Ekkor ráöntöttem a kakaós kekszre, hozzáadtam a rumaromát, alaposan összevegyítettem.
Egy tepsibe nyomkodtam, igyekeztem a tetejét elegyengetni. Mikor kihűlt, a csokit gőz fölött felolvasztottam, bevontam vele a "süti" tetejét.
Mikor megdermedt, egész könnyen és szépen lehetett szeletelni.
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
25 dkg vaj
20 dkg cukor
2 dl tej
5 ek kakaó
1 üveg rumaroma
15 dkg étcsoki
A kekszet összevegyítjük a kakaóval . A tejet, vajat és cukrot egy edényben feltesszük a tűzre és addig hagyjuk, amíg a vaj teljesen felolvad. Ebbe a szirupba belekavarjuk a kakaós kekszet, hozzáöntjük a rumaromát is és alaposan összekavarjuk. Egy tetszésünknek megfelelő méretű formát kibélélünk fóliával, belenyomkodjuk a keveréket. A csokit gőz felett felolvasztjuk, ráöntjük a tésztára és elsimítjuk. Hagyjuk teljesen megdermedni a tésztát és a csokit is, majd kivesszük a formából, lehúzzuk róla a fóliát, felszeleteljük
Egy kis teflonos serpenyőben felolvasztottam kb. 2 dl. kókuszolajat, beleszórtam a kb.15 dkg natúr kakaóport (a cicás Szerencsit szoktam) 4 dkg kakaóvajat (elhagyható) ízlés szerin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a piskótát. A tojásokat különválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A cukros sárgájához hozzáadjuk a pudingport....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA zabpelyhet ledaráljuk (ne legyen túl finom). Összekeverjük a tönköly liszttel, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, és a durvára vágott csokoládét. A gesztenyemas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz felett sűrűre verjük az 5 tojássárgáját a cukorral, a kakaóval, a liszttel és a tejjel. Amikor besűrűsödik, készen is van. Tetszés szerint adhatunk hozzá rum, vagy más aromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű