Családireceptkönyv.hu

Szilvás Gombóc


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 3
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg burgonya
15 dkg liszt

1 tojás
3 dkg vaj
15 dkg zsemle morzsa
5 dkg vaj (a zsemlemorzsa pirításhoz)
8 dkg vaj (a tésztára)
12 dkg porcukor
50 dkg szilva

Elkészítés:


Megfőzöm a burgonyát a héjában.Ha megfőtt leszedem a héját. Áttöröm. Kihűlés után összegyúrom a liszttel,a sóval,a vajjal és a tojással.Sima tésztává gyúrjuk és kilisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk.Négyszögű lapokat vágunk.Minden lap közepére 1-1 kimagozott megmosott szilvát teszünk.Felhajtom a sarkait és gombócokat csinálunk.Forrásban lévő lobogó sós vízbe kifőzöm.Körülbelül 5 percig forralom majd egy szűrő kanállal kiszedem a gombócokat.Lecsepegtetem.Meglocsolom olvasztott vajjal.megpirított zsemlemorzsába forgatom és porcukorral meghintve tálalom.

Szilvás Gombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dalmát  krémes
Dalmát krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
581. Tojás nélküli
581. Tojás nélküli

Élesztő futtatni.Összedolgozni a többi anyaggal. 20 percig pihen.Szaggatni,tölteni. 180 fokon 15-20perc sütni. tetejét porcukrozni. Tölthető:lekvár,mák,dió stb.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kókuszos epres chia puding
Kókuszos epres chia puding

A chia magot mérjük ki, majd keverjük el 2 dl tejben.Adjuk hozzá a mézet és az egészet tegyük be a hűtőbe fél órára. Ezalatt a chia megszívja magát és bezselésíti a tejet. Körülbel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk