menu

Családireceptkönyv.hu

Vanília fagyi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (kisebb adag): 2 dl tej, 1 vaníliarúd magjai és hüvelye, 3 tojás sárgája, 5 evőkanál cukor, 1 erős teáskanál étkezési keményítő, 1 dl tejszín, valamint további 2 dl tejszín félkemény habbá verve a fagyasztás előtt.
Hozzávalók (nagyobb adag): 2,5 dl tej, 1 vaníliarúd magjai és hüvelye, 4 tojás sárgája, 6 evőkanál cukor, 2 teáskanál étkezési keményítő, 2 dl tejszín, valamint további 2 dl tejszín félkemény habbá verve a fagyasztás előtt.

Elkészítés:


A vaníliafagyi nagyon egyszerű. Alap főzött fagyi, minden fagyik anyja, többféle fagylalt alapja. :)) Bár még nem indult be a "házi fagyigyáram" :)), ez az alap már kétszer készült az elmúlt időszakban. Először a Kifőztük magazin 3. számához, amibe fagyis-tejes epres italokat (is) készítettem, de akkor nem tudtam posztolni, mert elfogyott még fotózás előtt. :D
Térjek a tárgyra: edényke tűzre, tej az edénykébe, vanília felhasítva a tejbe. Felforralom, lassú tűzön hagyom fortyogni egy kicsit. Közben tojássárgákat kikeverek cukorral, keményítővel, kicsit felhígítom tejszínnel, csomómentesre keverem. A maradék tejszínnel visszahűtöm a vaníliás tejet, kihalászom a vanília hüvelyét, majd, folyamatos keverés mellett, a tojásos keveréket belecsorgatom. Besűrítem (forrásig melegítem). Kihűlve egy éjszakára hűtőbe teszem. Ezt a lépést nem kötelező meglépni, de ajánlott (minden fagylaltnál), hiszen a jól behűtött alap sokkal gyorsabban és biztosabban válik fagylalttá a gépben (fagyasztóban gyorsítható a folyamat)
Másnap reggel félkeményre vert tejszínt forgatok a vaníliás alapba, majd a fagylaltgép tartályába töltöm és kifagyasztom. Azonnal fogyasztható, de zárt dobozban a fagyasztóban is tartható fogyasztásig. Ha nagyon megkeményedne, fogyasztás előtt időben vegyük ki a fagyasztóból és hagyjuk kissé engedni - ez egyébként a gyárilag kapható fagyikra is áll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Rákóczi Túrós
Rákóczi Túrós

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk és zsírozott tepsibe rakjuk. Majd 180-200 fokon sütjük. Amíg sül, addig a tölteléket összeállítjuk, csomómentesre keverjük. Mielőtt te...

Elkészítési idő: 1óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Linzer ♥ Mandulás-lekváros linzer
Linzer ♥ Mandulás-lekváros linzer

A margarint a porcukorral, sóval és a vaníliás cukorral krémesre keverjük a robotgép habverőjével. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd hozzáadjuk a mandulával elvegyítet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Preckedli
Preckedli

A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hencsi
Gesztenyés-áfonyás pite
Gesztenyés-áfonyás pite

A tésztához a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat. A tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és beledolgozz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk