1 bögre liszt (én egy nagyobb, kb. 3-4 dl-es bögrét használok)
1 bögre darált mák
1 bögre cukor (én ebből csak 3/4-et szoktam, vigyázok az alakomra )
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
1 tojás
1 dl olaj
1 csipet só
Kb. 2-3 maréknyi meggy
Külön összekeverem a száraz és a nedves hozzávalókat, majd összeöntöm és szintén összekeverem, majd közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, tetejére szórom a meggyet és előmelegített sütőben közepes lángon (kb. 170 fok) készre sütöm kb. 40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e.
Vanília öntet:
1 csomag vanília pudingot 7 dl tejjel, 3 evőkanál cukorral és egy vaníliás cukorral folyamatos keverés mellett lassú tűzön megfőzök.
175 fokra melegítsd elő a sütőt. A tepsi 12 mélyedését vékonyan vajazd ki. Keverőtálban keverd össze a száraz hozzávalókat, így a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szerecsendiót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, porcukorból, kakaóból, darált dióból, tojássárgából és vajból tésztát készítünk. Fóliába csomagoljuk, legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kinyújtjuk, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd sorban a száraz hozzávalót, legvégül a tejet. A pudingot a tejjel és a két kanál cukorral sűrűre főzzük. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét felolvasszuk és langyosra hűtjük. A tojások sárgáját, a cukrot és a vajat krémesre keverjük, hozzákeverjük a csokoládéhoz a felvert tejszínhabbal és csilipehellyel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű