1 bögre liszt (én egy nagyobb, kb. 3-4 dl-es bögrét használok)
1 bögre darált mák
1 bögre cukor (én ebből csak 3/4-et szoktam, vigyázok az alakomra )
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
1 tojás
1 dl olaj
1 csipet só
Kb. 2-3 maréknyi meggy
Külön összekeverem a száraz és a nedves hozzávalókat, majd összeöntöm és szintén összekeverem, majd közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, tetejére szórom a meggyet és előmelegített sütőben közepes lángon (kb. 170 fok) készre sütöm kb. 40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e.
Vanília öntet:
1 csomag vanília pudingot 7 dl tejjel, 3 evőkanál cukorral és egy vaníliás cukorral folyamatos keverés mellett lassú tűzön megfőzök.
◾️A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. ◾️Az édesítőt kikeverjük a tojások sárgájával, a kakaóporral és a sütőporral. ◾️A felvert tojásfehérjével óvatosan összeforgatjuk. ◾️Sütőpapír...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA nagyjából 1 kilónyi sütőtököt hámozd meg, távolítsd el a magokat, vágd apró kockákra, és kevés vízben 15-20 perc alatt párold puhára, majd robotgéppel pürésítsd. Melegítsd elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát, kb 10-15 perc után beletesszük a fűszereket, majd kevés vízben elkevert pudingporral besűrítjük, majd kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat 5 másodpercig turmixoljuk. Fogyasztható magában vagy diétás palacsintába töltve.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű