1 bögre liszt (én egy nagyobb, kb. 3-4 dl-es bögrét használok)
1 bögre darált mák
1 bögre cukor (én ebből csak 3/4-et szoktam, vigyázok az alakomra )
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
1 tojás
1 dl olaj
1 csipet só
Kb. 2-3 maréknyi meggy
Külön összekeverem a száraz és a nedves hozzávalókat, majd összeöntöm és szintén összekeverem, majd közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, tetejére szórom a meggyet és előmelegített sütőben közepes lángon (kb. 170 fok) készre sütöm kb. 40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e.
Vanília öntet:
1 csomag vanília pudingot 7 dl tejjel, 3 evőkanál cukorral és egy vaníliás cukorral folyamatos keverés mellett lassú tűzön megfőzök.
A tojássárgáját a cukorral és a margarinnal kikeverjük. Hozzáadunk 35 dkg lisztet, sütőport, kb. 1 pohár tejet, és a citrom héját. Jól kidolgozzuk és zsírozott, lisztezett tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHeat oven to 425F (220C) degrees. Prepare pastry. Beat eggs slightly with rotary beater; beat in remaining ingredients. Pour into pastry lined pie pan. To prevent spills, p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felverjük a 4 tojást a rummal vagy brandyvel, kevés sütőporral. 2. 1/2 liter vizet felforralunk, amikor lobogva forr, beleöntjük a 4 dl lisztet. 3. A tűzről levéve nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hét tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, beleforgatjuk a diót is. Közepes méretű tepsiben megsütjük. Én 170 fokon 20 perc alatt me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű