Hozzávalók a tésztához:
4 tojássárgája
30 dkg porcukor
10 ek. víz
20 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg darált dió
4 tojásfehérje kemény habja
Krémhez:
4 dl tej
4 ek. liszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
5 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
2,5 dl tejszín
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük,apránként hozzáadjuk a vizet,jól kikeverjük.
Hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások kemény habját.
A tésztát kétfelé vesszük,felébe a darált diót keverjük.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőzsírpapírral,a diós tésztát alulra simítjuk,rá a sárga tészta és megsütjük.
Krém:
A tejet a liszttel,cukorral simára kikeverjük,felfőzzük,hozzáadjuk a reszelt citromhéjat,a vaníliás cukrot,diót ,majd kihűtjük.
A margarint kihabosítjuk és a főzött krémmel együtt habosra keverjük.
A kihűlt tésztára simítjuk,majd a krémre a felvert kemény tejszínt.
Tejszín helyett csokimázzal is bevonható.
A tejet a mézzel összemelegìtjük és az élesztőt belemorzsoljuk. Langyos helyen felfuttatjuk. A többi hozzávalót - a nedvesekkel kezdve- összekeverjük,majd az élesztős tejjel összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe nyomkodjuk (a tepsi mérete 28×36 cm). A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és megsütjük (36x26). Egy liter vizet felteszünk forrni, belerakunk 20 dkg cukrot. 2 dl vízben elkeverjük a pudingporokat. Közben a feh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabkekszet ledaráljuk, a vajat felolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával. Egy tetszőleges méretű tortaformát (én 24 és 26 cm-es formát szoktam használni) kibélelünk sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű