50 dkg. liszt,
24 dkg. vaj,
16 dkg. cukor,
2 db. tojássárgája,
1 db. citrom leve és héja,
1 csipetnyi só,
1 kis üveg dzsem, v. lekvár.
A hozzávalókat összegyúrom vékonyra nyújtom és itt most szívecskés szaggatóval kiszúrom. Sütőpapírral bélelt tepsikbe teszem és alacsony lángon megsütöm,kb.7-perc, ha már csak langyos, lekvárral/dzsemmel összeragasztom. Porcukorral meghintve tálalom.
Jó étvágyat kívánok
A tojást kettéválasztom. A fehérjét felverem a fele cukorral (nem kő keményre), majd a sárgáját is kikeverem a cukor másik felével. A sárgáját hozzákeverem a fehérjéhez. Nem soká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kih...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA málnát megmossuk, szűrőben lecsöpögtetjük, majd papírtörlőn leszárítjuk. A tejfölt porcukorral, vaníliás cukorral és kevés citromlével ízlés szerint ízesítjük, és addig kevergetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt, cukrot, lisztet 1/2 tasak sütőporral vagy mokkáskanálnyi szódabikarbónával, reszelt citromhéjjal és 3 egész tojással egy tálban fakanállal összekeverem, hogy sűrű, de ön...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz