50 dkg. liszt,
24 dkg. vaj,
16 dkg. cukor,
2 db. tojássárgája,
1 db. citrom leve és héja,
1 csipetnyi só,
1 kis üveg dzsem, v. lekvár.
A hozzávalókat összegyúrom vékonyra nyújtom és itt most szívecskés szaggatóval kiszúrom. Sütőpapírral bélelt tepsikbe teszem és alacsony lángon megsütöm,kb.7-perc, ha már csak langyos, lekvárral/dzsemmel összeragasztom. Porcukorral meghintve tálalom.
Jó étvágyat kívánok
Elkészítés: A tésztához a 4 egész tojást a 13 evőkanál cukorral, 1dl étolajjal, 1 dl tejjel, 13 evőkanál liszttel és 1 csomag sütőporral összekeverjük. A tésztát elfelezzük, felébe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A piskótához a tojásokat elektromos habverővel kikeverjük a cukorral. 2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a masszához forgatjuk. 3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKét tálat előkészítek a hozzávalóknak. Egyikbe összekeverem a tojássárgáját, cukrot és a mascaponet. A keverőtálba felverem a tejszínhabot amíg kemény habot nem kapok. A két...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy kapcsos formában (24 cm-es) alulra elrendezem a kevés tejben éppen csak megmártott babapiskótát. A joghurtot kézi habverővel összekeverem a cukorral és a zselatinnal, majd lang...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes