2 db nagyobb ostyalap
Krémhez:
1 kg háztartási keksz
4 dl tej
50 dkg cukor
2 ek. kakaópor
20 dkg vaj
ízlés szerint rumaroma
A fele kekszet ladarálom,a másik felét eltördelem.
A tejet,cukrot,rumaromát felteszem főni,belekeverem a kakaóport.
Félre húzom a tűzről,hozzá keverem a vajat felovadásig és utána a darált,majd a darabos kekszet keverem hozzá.
Nedves konyharuhára teszem az ostyalapot,majd forrón rákenem a fele tölteléket az egyik,majd a másik ostyalapra.2-3 percet várok vele,hogy az ostyalap puhuljon.
Szorosan feltekerem mind a kettőt és folpackba tekerve ,hagyom kihűlni majd a a hűtőbe teszem "összeérni".
1-2 óra múlva 1 cm-es darabokra szeletelem.
Gyúrt tésztafajtákhoz sorolandó ez a recept. A következő módon járunk el: zsírt, porcukrot, tojást felverjük. Ehhez a 3 kanál lisztet hozzáadjuk. Tovább verjük. Dolgozzuk össze a s...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesAz egész tojásokat habosítsd fel,el, majd add hozzá a többi alapanyagot, jól keverd össze. - Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre. Egyszerű, laktató é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1./ 25 dkg kristálycukrot és 4 egész tojást összekeverni 2./ 25 dkg fehérlisztet és 1 sütőport összekeverni 3./ 1 dl olajat és 1 dl vizet összerázni 4./ 1.+2.+3.-t összekverni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét felolvasszuk és kicsit hagyjuk visszahűlni. A száraz anyagokat, lisztet, kakaót és átszitált sütőport összekeverjük. A vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a nádcukrot, m...
Elkészítési idő: 170 Nehézség: Könnyű