75 dkg túró, 4 db tojás, csipet só, 14 dkg búzadara, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál olaj
A túrót áttörjük, hozzákeverjük a búzadarát, tojást, picit megsózzuk, összekeverjük, majd 1 óra hosszat pihentetjük.
Ha letelt a pihentetési idő, vízbe mártott kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és enyhén sózott bő forrásban lévő vízbe főzzük, lassú tűzön, míg a gombócok a víz felszínére jönnek. (kb 5 perc)
Közben az olajban a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük a vízből, jól lecsöpögtetjük és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
A tepsi aljára 10 dkg margarint darabolunk,kissé szétkenjük. A lisztet cukrot sütőport vaníliát összekeverjük. Szárazon ráöntjük a margarinra a felét.A túrót,összekeverjük a citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ét csokit a mogyorókrémet vajat össze olvasztom.Hűlni hagyom még langyosan a cukrot is hozzá keverem majd a tojásokat habverővel és a lisztet majd ha már tényleg csak langyos eg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Én aprítógépbe adagoltam mindent, majd alaposan összekevertem, kiborítottam és összegyúrtam.) Kinyújtjuk, és – sütőpapírral bélelt – formába tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű