75 dkg túró, 4 db tojás, csipet só, 14 dkg búzadara, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál olaj
A túrót áttörjük, hozzákeverjük a búzadarát, tojást, picit megsózzuk, összekeverjük, majd 1 óra hosszat pihentetjük.
Ha letelt a pihentetési idő, vízbe mártott kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és enyhén sózott bő forrásban lévő vízbe főzzük, lassú tűzön, míg a gombócok a víz felszínére jönnek. (kb 5 perc)
Közben az olajban a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük a vízből, jól lecsöpögtetjük és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, az ecetet, a vizet és egyneműre összegyúrjuk. Lisztezett felületen vékonyan kör alakúra kinyújtjuk, majd egy kés segítség...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a főzött krémet készítjük el: a 8 dl tejet feltesszük forrni. Kiveszünk belőle egy keveset, amit elkeverünk simára a 8 ek liszttel és a 2 tojással. A krémet gőz felett főzz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütemény készíthető mandulából, mogyoróból vagy dióból. Én darált diót használtam és durvára darált mogyorót az elkészítésénél, tehát keverve is elkészíthető. Először elkészítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat kimagozom, és négyfelé vágom. A linzer tésztához a hozzávalókat összedolgozom, tepsi méretűre vágott sütőpapíron kinyújtom, majd 26x36 cm tepsibe teszem, meghintem z...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes