350 g lisztet összedolgozunk 250 g vajjal (cukrot nem teszünk bele), 2 tojássárgájával és 4 evőkanál vízzel. Éjszakán át pihentessük. Másnap a tésztából két lapot nyújtunk. Az egyiket a tepsibe helyezve bőven meghintjük reszelt almával, ízlés szerint cukorral és 1 kávéskanálnyi törött fahéjjal. Ráhelyezzük a másik lapot, villával megszurkáljuk, és közép meleg sütőben szép világosra sütjük. Még melegen porcukrot szitálunk rá, és szeleteljük.
A tészta hozzávalóit 1 dl körüli tejjel összegyúrjuk. 4 cipóra osztjuk. 24×39 cm-es tepsi hátoldalát margarinnal lekenjük. Tepsi nagyságúra nyújtjuk és 180 fokra melegített süt...
Elkészítési idő: 40 percA 30 dkg cukrot meg kell karamellizálni, majd amikor felolvadt, akkor szinte cseppenként hozzáadni a 2,5 dl tejet. Aztán félretesszük és hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a sz...
Elkészítési idő: