Piskótához:
12 tojás
12 ek cukor
12 ek liszt
1 cs sütőpor
Krémhez:
6 tojás
3 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
50 dkg mascarpone
6 ek cukor
2 ek étkezési zselatin
3 dl Meggle cukrászhab
Locsoláshoz:
rumos kávé
A piskóta alapanyagaiból 2 db 6 tojásos piskótát készítünk egy közepes tepsiben, majd hagyjuk kihűlni. Az egyiket apró kockákra összevágjuk, majd meglocsoljuk rumos kávéval. A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben a zselatinnal. A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgát kikeverjük a cukrokkal, majd belekeverjük a mascarponét is. A forró pudingba belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját, majd a tojás sárgás krémsajtot és végül a keményre felvert habtejszínt is. Beleforgatjuk a felkockázott piskótát. A másik piskótát visszatesszük a tepsibe, meglocsoljuk rumos kávával, majd rásimítjuk a krémet. Tetejét kakaóval megszórjuk, majd pár órára hűvös helyre tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
1.A sütőt előmelegítjük 150 fokra. 2.A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. 3.Az egész tojásokat, a sárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot jó habosra keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat mixerrel összekeverem, egy közepes tortaformát kivajazok és lisztezek (vagy szilikonformát használok), és tűpróbáig sütöm 180 fokon. Még három nap után is puha és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük a 24 cm átmérőjű, kör alakú sütőformát. Az alját sütőpapírral kibéleljük. A tepsit 180 fokra előmelegítjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk, csutkáját k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 60-40 százalékos arányban kettéválasztjuk, és 30 percre mélyhűtőbe tesszük. Amíg a tészta hűl, a tojásfehérjékb...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Közepes