Piskótához:
12 tojás
12 ek cukor
12 ek liszt
1 cs sütőpor
Krémhez:
6 tojás
3 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
50 dkg mascarpone
6 ek cukor
2 ek étkezési zselatin
3 dl Meggle cukrászhab
Locsoláshoz:
rumos kávé
A piskóta alapanyagaiból 2 db 6 tojásos piskótát készítünk egy közepes tepsiben, majd hagyjuk kihűlni. Az egyiket apró kockákra összevágjuk, majd meglocsoljuk rumos kávéval. A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben a zselatinnal. A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgát kikeverjük a cukrokkal, majd belekeverjük a mascarponét is. A forró pudingba belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját, majd a tojás sárgás krémsajtot és végül a keményre felvert habtejszínt is. Beleforgatjuk a felkockázott piskótát. A másik piskótát visszatesszük a tepsibe, meglocsoljuk rumos kávával, majd rásimítjuk a krémet. Tetejét kakaóval megszórjuk, majd pár órára hűvös helyre tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
1 dl tejföl és az olaj kivételével a hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe (kb. 24x36 cm) öntjük és a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföl és a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat egy keverőtálba mérem és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Kinyújtom és kivajazott tortaformába teszem úgy, hogy legyen egy 3 centis pereme is a tésztának. 18...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzáraz majd a nedves alapanyagokat összekeverjük.Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a gép üstjébe mértem és 15 perc alatt a szokásosnál kissé lágyabb tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam tizenöt percig kelni. Késes aprítóba mért...
Elkészítési idő: Kb. 1 óra Nehézség: Könnyű