Hozzávalók: ( Kb. 18-20 db)
50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 2 ek cukor, 1 tojás, 10 dkg margarin, csipet só, kenéshez tojás, fahéjas cukor v. cukros kakaó v. kókusz v. cukros dió, kb. 10 db papírtörlő guriga feldarabolva,vagy a sörös doboz is nagyszerű...
1. A langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, sóhoz és tojáshoz. Végül az olvasztott margarint is hozzáadjuk és jól összegyúrjuk. Hagyjuk megkelni.
2. Míg a tésztánk kel, bevonjuk a WC papírgurigánkat alufóliával vagy jó a sörös doboz is.
3. Ha a tészta kész, kinyújtjuk és hosszú csíkokra vágjuk.
4. Az alufóliázott gurigákat bekenjük olajjal, hogy könnyen lecsússzon róla a tészta, ha megsült.
5. Rátekerjük a gurigákra a tésztát és alaposan szétnyomkodjuk, hogy összeragadjanak a tésztacsíkok.
6. Alaposan bekenjük tojással és belenyomkodjuk a fahéjas cukorba. (Nagyon bele kell nyomkodni, különben sütés után lepotyog róla a cukor.)
7. Előmelegített sütőben 160c-on légkeveréses verzióba kb 20 percig sütjük... természetesen állítva!!! Miután kivettük lehúzzuk a kalácsokat a gurigákról és máris tálalhatjuk
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 tojást, addig keverjük, míg homogén nem lesz. Ezután a hozzáadjuk a tejet, a vanília aromát, a lisztet, és jól elkeverjük. Osszu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A diót megdaráljuk. A cukrot a felhasított vaníliarúddal 1/2 dl tejben kevergetve felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a diót, esetleg egy kanál rumot (nem f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű