Családireceptkönyv.hu

Rakott mézes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db tojás,3 dkg zsír,3 kanál tej,3 kanál méz,15 dkg cukor,1 kávéskanál szódabikarbóna,1 mokkáskanál fahéj,
Ezeket forró víz felett állandó kevergetés mellett csomó mentere keverjük.
40 dkg lisztet teszünk bele és 3 lapot sütünk belőle.

Elkészítés:


6 db tojásból piskótát sütünk,kettévágjuk és krémmel összeragasszuk.
Krém:
1/2l tej és 5 kanál búzadarából krémet főzünk.
1 rámát és 22 dkg cukrot kikeverünk és a felfőzött masszát összevegyítjük!Majd megtöltjük a süteményt!A sütött lapok közé pedig lekvárt teszünk!
Majd a tetejére csokimázat főzünk!

Rakott mézes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Mennyei kókuszkrémes finomság
Mennyei kókuszkrémes finomság

Tészta: Keverjük össze az olajat a liszttel. Addig adagoljunk és keverjünk hozzá vizet, amíg össze nem áll a masszánk. Lisztezett deszkán kisodorjuk és 20 cm x 30 cm-es sütőtálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Havasi gyopár recept
Havasi gyopár recept

A tészta elkészítése: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük. A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: ani44
A legpuhább linzer recept
A legpuhább linzer recept

A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ez...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Non +ultra
Non +ultra

A tésztát kb.2 mm vékonyra kinyújtjuk és stampedlivel kiszúrjuk.180 C fokon kezdem sütni,de nem készre, akkor kiveszem és csokkentem a fokot 100 fokra. Ranyomom a habot és már csak...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk