1 csomag rizslap
10 dkg mák
1,5dl tej
1 ek rizsdara
2-3 ek cukor
meggy
tojás
A tejet felforralom a mákkal és a cukorral (ízlés szerint). Belekeverem a rizsdarát is és pár percig hagyom állni.
A rizslapokat meleg vízbe áztatom kb 1 percig. A közepébe teszek egy - egy ek mákot és rá pár szem meggyet majd behajtogatom.
A tetejét megkenem tojással.
200 fokon kb 20 percet sül.
Így egy kicsit kihasadt lehet legközelebb kicsit elcsúsztatva két lapba tekerem.
A tésztát összegyúrjuk a hozzávalókból, ketté osztjuk és két tepsi méretű lapot nyújtunk belőle (kb 25 x 30 cm) A töltelékhez a fött krumplit krumplinyomón átnyomjuk és kihűtjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felforraljuk a tejet, majd belerakjuk a búzadarát és a cukrot. Közepes lángon, állandókevergetés mellett főzzük, amíg besűrűsödik. 2. A tetejét megszórjuk kakaóporral vagy csok...
Elkészítési idő: 12 perc Nehézség: KönnyűA tojást a cukrokkal és a lereszelt almával 5 perc alatt kikeverjük. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd hozzáadjuk az almás masszához, és fakanállal öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat, a tejet és a cukrot melegítsük addig, míg homogénre olvad. A tűzről levéve adjuk hozzá a tejet és a kakaós darált kekszet, majd gyúrjuk össze. A tortaformát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes