1 csomag rizslap
10 dkg mák
1,5dl tej
1 ek rizsdara
2-3 ek cukor
meggy
tojás
A tejet felforralom a mákkal és a cukorral (ízlés szerint). Belekeverem a rizsdarát is és pár percig hagyom állni.
A rizslapokat meleg vízbe áztatom kb 1 percig. A közepébe teszek egy - egy ek mákot és rá pár szem meggyet majd behajtogatom.
A tetejét megkenem tojással.
200 fokon kb 20 percet sül.
Így egy kicsit kihasadt lehet legközelebb kicsit elcsúsztatva két lapba tekerem.
tejet lábosba öntöm, hozzáadok 2-3 evőkanál porcukrot, felforralom. Amíg a tej felforr, kettévágom a zsemléket, s elkészítem a tölteléket. A félbevágott zsemléket kibelezem, tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól átkeverem és mérsékelt tűzön, kókuszzsíron addig pirítom míg szép aranybarna lesz, ahogyan a hagyományos császármorzsa készül. A maradék pudingporból rizstejjel elkészítem a pu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket előző nap felszeleteljük kb 1 cm-es szeletekre és hagyjuk megszikkadni. Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeljük és a margarinon cukorral és fahéjjal ízesítve megpá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű