18 darabhoz
2 tojás
10 dkg kókuszolaj
10 dkg eritrit
5 dkg kókuszliszt
1 bio citrom reszelt héja
1 kk. vaníliaőrlemény
1 csipet só
A tojásokat, a sót, az eritritet és a vaníliaőrleményt robotgéppel sűrű krémes állagúra keverjük ( kb. 5 percig tartson ez a folyamat), majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a kókuszolajat és belekeverjük a kókuszlisztet is. A tésztánk így kész is. A kókuszliszt miatt picit sűrűsödni fog, de éppen csak annyira, amennyire kell!
Egy szószos kanál segítségével a massza felét elosztjuk a szilikon formában. Nem kell színültig töltenünk a kagylócskákat, mert szépen feljön majd a tészta. Kb. 3/4 részéig elég belekanalaznunk a folyékony masszát.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük a Madeleineket. A sütőből kivéve 3-4 percet még várjunk, míg kihűlnek egy kicsit. Ezután könnyedén el tudjuk távolítani őket a formából. A tészta másik felét ugyanígy porciózzuk és megsütjük.
A végeredmény 18 db omlós, puha teasütemény lesz.
Tipp:
Belemártogathatjuk mindenmentes olvasztott csokiba is, így még adhatunk neki egy kis pluszt. ;)
Paleotthon
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csokival kell kezdeni, hogy meg tudjon dermedni. Próbáltam már az olvadt csokit közvetlenül a krém közé önteni, de nem működik, nem lesz vékony és ropogós. Egy tepsit kibéleltem...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa tészta hozzávalóit összekeverjük ,4 lapot sütünk a tepsi hátán -szép világos legyen -vigyázat nagyon törik sütve és sületlen is -a krémhez -a Rámát habositjuk a porcukorral...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesA folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű