20 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,4 dl langyos tej
1 kk. plusz 2 dkg cukor
3 tojás sárgája
10 dkg vaj, megolvasztva
1 kisebb citrom héja reszelve
10 ek. baracklekvár
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
5 dkg durvára vágott dió
Az élesztőt kevés langyos tejjel és 1 kk. cukorral megfuttatjuk.
Ezalatt a cukrot és a vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, belereszeljük a citromhéjat. Hozzáadjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt és a tejet, kézi mixerrel jól kidolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük, langyos helyen 30 percig kelesztjük.
175 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük
Amíg a tészta sül, kemény habbá verjük a tojások fehérjét és közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot is.
A sütőből kivett tésztát megkenjük a baracklekvárral, a tojáshabbal, megszórjuk dióval.
100 fokra levett sütőben további 20 percig sütjük.
Hozzávalók 20x30-as tepsihez
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük: muffinpapírral kibéleljük (így nem fog beleragadni a zselé a formába). A vajat habosra keverjük a cukorral, majd ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Robotgéppel is lehet keverni, úgy még gyorsabb. Adagold ki a 12 muffinformába, majd 170 fokon süsd meg /kb. 20-25 perc/...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűNagyobb tálban összekeverem a túrót, cukrokat és a kefírt. A gyümölcsöt (pl. 5 db kisebb őszibarack) megmosom, lehúzom a héját ill. kimagozom és kb. fél meggyszem nagyságúra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre keverjük és kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű