menu

Családireceptkönyv.hu

Női szeszély


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



20 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,4 dl langyos tej
1 kk. plusz 2 dkg cukor
3 tojás sárgája
10 dkg vaj, megolvasztva
1 kisebb citrom héja reszelve
10 ek. baracklekvár
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
5 dkg durvára vágott dió

Elkészítés:


Az élesztőt kevés langyos tejjel és 1 kk. cukorral megfuttatjuk.
Ezalatt a cukrot és a vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, belereszeljük a citromhéjat. Hozzáadjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt és a tejet, kézi mixerrel jól kidolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük, langyos helyen 30 percig kelesztjük.
175 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük
Amíg a tészta sül, kemény habbá verjük a tojások fehérjét és közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot is.
A sütőből kivett tésztát megkenjük a baracklekvárral, a tojáshabbal, megszórjuk dióval.
100 fokra levett sütőben további 20 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hozzávalók 20x30-as tepsihez

Női szeszély

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Omlós sajtos perec
Omlós sajtos perec

A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. Folpackba csomagolva pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: HAMi
Kókuszgolyó
Kókuszgolyó

A hozzávalókat alaposan összedolgozom. Szükség szerint kanalanként annyi tejet adok hozzá, hogy szépen formázható legyen. A közepébe mazsolát vagy valamilyen aszalt gyümölcsöt nyom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dominika
Felhőszelet
Felhőszelet

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle.(A tepsi mérete: 36 x 25 cm)...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Meggyes vagy almás lepény
Meggyes vagy almás lepény

A hozzávalókat alaposan kikeverem az alábbi módon: a porcukorban elmorzsálom a margarint, a lisztbe belekeverem a sütőport, a sót és ha almás lesz akkor a mézeskalács fűszert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk