Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokis túrós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:

- 8 evőkanál liszt

- 6 evőkanál cukor

- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

- 4 tojás

- 6 evőkanál olaj

0,5 dl tej

- 0,5 dl tejföl

- 1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

- 50 dkg tehéntúró

- 12 dkg porcukor

- 3 tasak vaníliás cukor

- 1 evőkanál tejföl

- mazsola (ízlés szerint)

A tetejére:

- 1 evőkanál porcukor

- 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjük 180 fokon. Eközben a túrót összedolgozzuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel.Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát. Kivesszük a sütőből a tésztát és ráhalmozzuk a túrót, majd rákanalazzuk a tészta második felét, ezt követően 20 percen át sütjük 180 fokon. A tepsiben hagyjuk kihűlni, közben a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük és megszórjuk vele és már szeletelhetjük is.

Csokis túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Karácsonyi diós korongok lágy krémmel, csokoládéönte
Karácsonyi diós korongok lágy krémmel, csokoládéönte

Elkészítjük a tésztát: a tojássárgát és tojásfehérjét szétválasztjuk. A tojásfejérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A tojássárgát a cukorral szintén habosra...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rumos gesztenyerolád
Rumos gesztenyerolád

tésztához A kekszet egy nagyobb edényben összetörjük, majd kézzel készre morzsoljuk.A margarint egy lábaskában felmelegítjük, és belekeverjük a kakaót.Egy pohárba beletesszük a...

Elkészítési idő: 1+2 ÓRA
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
gyors kókuszos csiga
gyors kókuszos csiga

A tésztát kivettem a hűtőből, és rövid ideig pihentettem a konyhapulton. Közben 3 tojásfehérjét közepesen kemény habbá vertem, majd fokozatosan hozzáadtam a kétféle cukrot, és fény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Palacsinta alaprecept
Palacsinta alaprecept

A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk