a tésztához:
- 8 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 4 tojás
- 6 evőkanál olaj
0,5 dl tej
- 0,5 dl tejföl
- 1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 12 dkg porcukor
- 3 tasak vaníliás cukor
- 1 evőkanál tejföl
- mazsola (ízlés szerint)
A tetejére:
- 1 evőkanál porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjük 180 fokon. Eközben a túrót összedolgozzuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel.Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát. Kivesszük a sütőből a tésztát és ráhalmozzuk a túrót, majd rákanalazzuk a tészta második felét, ezt követően 20 percen át sütjük 180 fokon. A tepsiben hagyjuk kihűlni, közben a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük és megszórjuk vele és már szeletelhetjük is.
Először az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd kb. 15 perc alatt puhára pároljuk Ízlés szerint cukrozzuk és belekeverjük a fahéjat. A margarint a lisztben elmorzsolom, majd a több...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA töltelékhez, keverd össze a darált mogyorót a cukorral, kakaóval, reszelt csokival, liszttel és olvasztott vajjal. A tésztához, keverd robotgéppel a vajat az olajjal és cukorr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat (a csoki kivételével) egy tálba rakjuk, és alaposan összegyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. (Ha túl nehezen áll össze, 1 kiskanál tejföllel lágyíthatunk rajta, de...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA meggy kivételével a hozzávalókat összekeverem és egy kivajazott (közepes méretű) tepsibe öntöm. Ezután a lecsepegtetett meggyszemeket a tésztába potyogtatom. Előmelegített sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű