6 tojásfehérje, 20 dkg cukor, fél sütőpor, 15 dkg darált dió, 2 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg liszt
krém: 6 tojássárgája, 20 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej
1. Ezekből krémet főzünk.
2. Ha kihűlt 25 dkg margarint keverünk bele.
3. Kétfelé vesszük, felébe kakaót keverünk.
4. A diós lapra kenjük a sárga krémet, erre (2x200 gr) vaníliás és egy kis rumaromás tejbe áztatott kekszet, arra a kakaós krémet, majd újból kekszet.
5. A tetejét csoki mázzal vonjuk be.
Mákkrém készítése: A mákkrémhez tegyük fel a tejet melegedni, keverjük hozzá a cukrokat. Amikor már gyöngyözik az oldala, keverjük hozzá a lekvárt, és főzzük néhány percig. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa cukrot egy edényben tessszük , és hozzáadunk 40 ml vizet. ezt kezdjük el nagy lángon melegíteni amig gysönyörű aranybarna karameéét me, kapunk . ekkor adjuk hozzá a maradék 40 ml...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes3-4 szem epret összetörünk, majd hozzáadjuk a fehérjeport és összedolgozzuk alaposan. Ha kell, még adj hozzá epret, hogy egy keményebb masszát kapj. Vizes kézzel formázz belőle gol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle lisztből, egy evőkanálnyi sertészsírral, sós, langyos vízzel rétestésztát dagasztunk. Alaposan kidolgozzuk a tálban és a gyúródeszkán is. Kétfelé választjuk, és a cipókat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű