20 dkg liszt
1 dl tej
1 csomag sütőpor
10 dkg margarin
1 csipet só
10 dkg cukor
1 tojás
sok-sok eper
Kivajazott piteformába tesszük a feldarabolt gyümölcsöt. Lisztet, sütőport, sót, cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, tojást és a tejet. Ebből egy lágy tésztát kapunk, amit 1 órán át a hűtőben pihentetünk. Pihenés után gombócokat formálunk a tésztából és úgy rakjuk a gyümölcs tetejére. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
Bármilyen gyümölcsből elkészíthető!
8 dkg mazsola és 8 dkg pirított és apróra vágott mogyoró vagy dió-az egyik tálkába, a család édesszájú tagjainak. Fél tábla étcsoki feldarabolva és 2 kanál kókuszreszelék– a más...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, kristálycukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit és bedagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt 3, vagy 4 ré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük a lisztben, lágy tésztát gyúrunk belőle. Arra vigyázzunk, ne legyen ragadós, de ne legyen kemény sem! 2. A tésztát három részre osztjuk. A tep...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral, a tojások sárgájával valamint a liszttel összekavarjuk, és 0,5 dl tejjel felhígítjuk. A tojások kemény habját hozzáadjuk. A palacsintáknak csak az egyik oldal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű