Családireceptkönyv.hu

Sütés nélküli kókuszos túrótorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



20 dkg háztartási keksz
12 dkg vaj
50 dkg tehéntúró
3 dl tej
2 tasak zselatin
18 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg kókuszreszelék (a tetejére)

Elkészítés:


A kekszet ledaráljuk és a vajjal összekeverjük, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A túrót összetörjük és beledolgozzuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a 10 dkg kókuszreszeléket. Mikor már sima, 1 dl hideg tejet hozzákeverünk. A maradék 2 dl tejben feloldjuk a zselatint és hozzákeverjük. A krémet a kekszes rétegre halmozzuk, híg lesz, de ne ijedjünk meg, mert a zselatintól megszilárdul. A tetejére szórjuk az 5 dkg kókuszreszeléket és egy éjszakára hűtőbe tesszük, következő nap szeletelhetjük. A krém szilárd lesz és mennyei ízűvé válik.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kókuszos sütemények királynője, nem kell sütni, pikk-pakk elkészül és olyan ízletes, hogy mindenkit elbűvölhetsz vele!

Sütés nélküli kókuszos túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dea
Tiramisu
Tiramisu

A tojásokat válaszd szét. A sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, a mascarponéval és 2 ek rummal elektromos habverő segítségével keverd habosra, majd keverd bele a reszelt citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Almás palacsinta
Almás palacsinta

Az alma kivételével a hozzávalókból csomómentes palacsintatésztát keverünk, majd belekeverjük a reszelt almát is. A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk. Mivel a massza o...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós béles (kelt tésztából)
Túrós béles (kelt tésztából)

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, majd megszórjuk egy evőkanálnyi cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Bretagne-i baracklepény (levelestésztából)
Bretagne-i baracklepény (levelestésztából)

A vaniliás pudingot tejjel és porcukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Kibéleljük a mélyhűtött vajastésztával a sütőformát vagy tepsit, majd hurkapálcával megszurkáljuk. A tésztát ezu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk