Tészta:
7 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
12 dkg cukor
5 dkg holland kakaó
1 tk vanília aroma
1 csipet só
5 tojás
Töltelék:
10 dkg magozott meggy
5 dkg porcukor
20 dkg mascarpone
2 dl tejszín
10 dkg meggylekvár
1 tk vanília aroma
A tojásokat habosra verjük a cukorral.Közben hozzáadjuk a vaníliát. Lazán beleforgatjuk a sóval, kakaóval szódabikarbónával elkevert lisztet.
A masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 190 °C-on 15 percig sütjük. A kész tésztát konyharuhára borítjuk, segítségével még melegen feltekerhetjük. Így hagyjuk kihűlni.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral és az aromával, majd összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel.
A kihült tésztát kitekerjük, megkenjük a lekvárral, vékonyan a fél adag krémmel, megszórjuk a meggyel, és a maradék krémmel. Feltekerjük, és hűtőbe tesszük 2 órára.
Krém: 4 dl tej, 4 e.k liszt, sűrű pépet főzünk, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 dl rum, 1 vanília, habosra keverjük, és a kihűt, krémmel összekeverjük, ezzel töltjük. Máz: fél cs....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy nagy lábasban a tejet a vízzel együtt feltesszük főni, beleszórjuk a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, az édesítőt és a fehérjeport, felforraljuk, majd lassú tűzön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 10 dkg vajat kikeverünk 2 tojással, 20 dkg cukorral, és 1 cs vaníliás cukorral, ezután hozzáadunk 4 dkg kakaót, majd 2,5 dl tejet. 2. 25 dkg liszthez hozzákeverünk 1 cs sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport a kristálycukorral és a tejjel sűrűre főzzük, levesszük a tűzről, hozzáadunk 5 dkg vajat, és időnként megkeverve kihűtjük. A maradék vajat habosra kavarjuk a porcukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű