Családireceptkönyv.hu

Kelt rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 egész tojás
2 db tojás sárgája
2 ek kefir
1,5 dl tej
1 mk só
Túrós töltelékhez
25 dkg túró
1 db tojás
cukor ízlés szerint
reszelt citromhéj
mazsola
Mákos töltelékhez:
10 dkg darált mák
ízlés szerint cukor
reszelt citromhéj
magozott meggy
Cseresznyés töltelékhez:
1 üveg magozott cseresznye
Rudak lekenéséhez:
1 tojásfehérje+ 2-3 ek tej
A puhító kenéshez:
1 dl vaníliás tej

Elkészítés:


Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok. Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet. Az élesztőt egy mk cukorral összekevert langyos tejben felfuttattam,majd a többi hozzávalóval együtt dagasztottam addig,míg jó fényes nem lett a tészta. 1 órát kelesztettem,majd 3 cipóra osztottam. Tepsi nagyságúra nyújtottam, rátettem a tölteléket,majd feltekertem. Tepsibe helyeztem,amit sütőpapírral béleltem. A rudak mentét olvasztott margarinnal meglocsoltam és még jó fél órát pihentettem. Ezután lekentem a rudakat tojásfehérje és tej keverékével és 200 fokos sütőben sütöttem.
Kb 20 perc után fóliát tettem a tetejére,mert gyorsan sült,rá 10 perc múlva vaníliás tejjel megöntöztem és 5 perc múlva újból. Kb 10 perc alatt készre sült.
Nagyon finom,gyenge,ajánlom mindenkinek.

Kelt rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Epres-rebarbarás pite recept
Epres-rebarbarás pite recept

Elkészítjük a tésztát. A lisztet a munkafelületre (lehetőleg márványra) halmozzuk, és nyomunk a közepébe egy mélyedést. Beletesszük a vajat, porcukrot, sót, a vaníliarúd ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darás kókusztekercs sütés nélkül - vegán, paleo
Darás kókusztekercs sütés nélkül - vegán, paleo

A tejet, a garit és az édesítőt tedd egy fazékba és kevergetve közepes lángon főzd jó sűrűre, amikor már alig tudod kevergetni, akkor jó. Húzd le a tűzről, keverd bele a kakaóport,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós koszorú
Diós koszorú

A tésztához az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, fahéjjal, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, b...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Diós-almás répatorta
Diós-almás répatorta

A lisztet a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, sóval és fahéjjal elkeverem A tojásokat felverem és az olajat hozzáöntöm A répákat és az almát lereszelem, és kevés cukorral...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk