30 dkg cukor
30 dkg liszt
10 dkg mazsola
10 dkg dió
10 dkg tejcsoki
10 dkg aszalt gyümölcs
5 tojás
2 dl tej
Keverd össze a lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, a dióval, valamint az aszalt gyümölccsel. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral keverd habosra, és szitáld bele a lisztes keveréket. Adagold hozzá a tejet is, hogy könnyebb legyen összekeverni. A tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a sütimasszába.
Egy őzgerincformát vajazz ki, szórd be liszttel, majd öntsd bele a püspökkenyér tésztáját. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és addig süsd a süteményt, míg aranybarnára pirul.
Így készítsük: egy lábasban keverjük össze a zabpelyhet, almát, fahéjat és tejet, majd időnként belekavarintva tegyük fel főni. Mikor felfőtt, még 4-5 percig főzzük folyamatosan ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és hűtőbe tesszük amíg a krémet elkészítjük. A tojássárgáját a pudinggal és a cukorral ki keverjük, a tejjel felengedjük és sűrűre főzzük. Felver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd kókuszzsírral kikent gofrisütőbe készre sütjük. (ebből az adagból 5 db gofri jött ki)
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű: A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű