5 evőkanál sima liszt
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
7 db tojás
7 evőkanál cukor
1,5 L tej
120 g vaníliás pudingpor
5 dkg vaj
50 dkg túró
1 kg fagyasztott málna
24 g tortazselé
Elkészítjük hagyományos módon a piskótát, szétterítjük egy nagyobb tepsi alján és kisütjük.
Közben elkészítjük a hozzávalókból a vaníliás pudingot. Mikor elkészült belekeverjük a vajat, kissé kihűtjük és belekeverjük habverővel az 50 dkg túrót.
Mikor langyosra hűlt, rásimítjuk a piskótára, teljesen kihűtjük.
Ráhalmozzuk a málnát /vagy más gyümölcsöt, befőttet, stb./, és leöntjük a csomagoláson leírtak alapján elkészített torta zselével.
Tetszőlegesen díszíthetjük ehető tavaszi virágokkal.
A tojásokat szétválasztjuk és fehérjét felverjük habnak. Hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg jó kemény habot nem kapunk. Ekkor óvatosan kanalanként, beleforgatjuk az őrölt mo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint kockákra vágjuk, vastag aljú fazékba tesszük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót is, felfőzzük, majd belekeverjük a darált kekszet és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű20 dkg lágy vajat, 25 dkg porcukorral elkeverünk. Adjunk hozzá 1 egész tojást, 1,5 dl tejet és 8 dkg lisztet, amiben ,2 teáskanál sütőport előzőleg elkevertünk. Ezt a folyékony m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások fehérjét keményre verjük, ezután a többi hozzávalót habosra keverjük. Hozzátesszük a habot és vajazott, lisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű