5 evőkanál sima liszt
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
7 db tojás
7 evőkanál cukor
1,5 L tej
120 g vaníliás pudingpor
5 dkg vaj
50 dkg túró
1 kg fagyasztott málna
24 g tortazselé
Elkészítjük hagyományos módon a piskótát, szétterítjük egy nagyobb tepsi alján és kisütjük.
Közben elkészítjük a hozzávalókból a vaníliás pudingot. Mikor elkészült belekeverjük a vajat, kissé kihűtjük és belekeverjük habverővel az 50 dkg túrót.
Mikor langyosra hűlt, rásimítjuk a piskótára, teljesen kihűtjük.
Ráhalmozzuk a málnát /vagy más gyümölcsöt, befőttet, stb./, és leöntjük a csomagoláson leírtak alapján elkészített torta zselével.
Tetszőlegesen díszíthetjük ehető tavaszi virágokkal.
A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! A tejben elkeverjük a lis...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűPuncsos szelet 8 tojásból készítettem egy hagyományos sárga piskótát. 8 tojásból még egy hagyományos sárga piskóta, amibe tettem pár kanál erdei gyümölcs szörpöt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. 2. Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. 3. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizslisztbe morzsold bele a zsiradékot, de vigyázz, hogy a zsiradék ne melegedjen, olvadjon meg. Gyúrd hozzá a tojássárgákat és ha kell némi vizet, hogy jól gyúrható, könnyen k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű