140 g sima liszt
1/2 teáskanál sütőpor
Csipet só
250g étcsokoládé
3 tojás
150g vaj
1 evőkanál kakaópor
280g cukor
2 csomag vaníliás cukor
16 cl Jägermeister
Vajazzunk ki egy közepes tepsit és szórjuk bele a kakaóport. Szitáljuk le a lisztet, és keverjük hozzá a sót és a sütőport.
180 gr étcsokoládét olvasszunk meg és keverjük simára a vajjal. Vegyük le a tűzről, egyenként adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el alaposan.
Ezután adjuk hozzá a cukrot, a titkos adalékot (Jägermeister), a vaníliás cukrot és habverővel keverjük simára. Öntsük hozzá a liszt-sütőpor- só keveréket, törjük össze a maradék étcsokit apró darabokra és adjuk hozzá azt is.
Öntsük a masszát a tepsibe és süssük kb. 40 percig (akkor lesz készen, ha megszilárdul a belseje, amit késsel tudunk ”tesztelni”)
Sütés:
Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 40 percig.
Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük addig a nyírfacukorral, amíg kif...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Ezután becsomagoljuk, és 10-15 percre hűtőbe tesszük. A tésztát vékonyan lisztezett deszkán 2-3...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA tészta minden alapanyagát tálba tesszük és összegyúrjuk. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk. A tölteléket is elkészítjük: a vajat a cukorral kikavarjuk, a száraz hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, cukrot, sütőport és az apróra kockázott hideg vajat, sót késes aprítóban homok szerűre aprítottam. Ennek hiányában kézzel összemorzsolni. A tojást, a vanília kiVonatot é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű