1 cs leveles tészta
krém:
1,2 l víz
4 cs vaníliás pudingpor
2x20 dkg cukor
7-8 tojásfehérje
4 cs vaníliás cukor vagy vaníliarúd belseje
A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és megsütjük (36x26).
Egy liter vizet felteszünk forrni, belerakunk 20 dkg cukrot.
2 dl vízben elkeverjük a pudingporokat.
Közben a fehérjékből habot készítünk, s ha jó kemény, hozzáadjuk a másik 20 dkg cukrot. Szép fényesre verjük.
Ha a víz felforrt, belefőzzük a pudingot, majd levesszük a tűzről, és a cukros fehérjehabot hozzákeverjük. Nem kell egyszerre, szép fokozatosan.
Egyik lapot abba a tepsibe tesszük, amibe a lapokat sütöttük és magas falú. Ráöntjük, elsimítjuk a krémet. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük.
A másik lapot óvatosan felvágjuk annyi darabra, ahány krémest szeretnénk. Tetejét porcukrozzuk.
Nekem ebből az adagból 20 db szép, termetes krémes lett.:)
tepsi mérete: 36x26 cm
A tésztához valókat összekeverjük. Annyi tejet használunk apránként adagolva, amennyitől jól formázható lesz a massza. Az asztallap felét beborítjuk folpackkal és kókuszreszeléke...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűTésztát összekeverjük. A fele tésztát a tepsi aljába tesszük, rá a tölteléket, és a másik fele tésztát a töltelékre tesszük. 200 fokon (légkeverésen) 25 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókból sima tésztát gyúrunk. Egy 26 cm-es átmérőjű, vajjal kikent tortaforma alján egyenletesen kinyújtjuk. Villával megszurkáljuk. A mazsolát kevés tejben k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 150 fokra. (én a gázsütő 3-as fokozatán készítettem.) Vegyünk elő egy sütőbe tehető tepsit, vagy lábast, amibe majd annyi forró vizet kell öntenünk, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű