A tésztához:
4 tojás
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 dl lefőzött feketekávé
fél csomag sütőpor
A tészta meglocsolásához:
1 dl elkészített cappuccino
A krémhez:
3 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mogyorós cappuccino por
1 dl rum
1 dl tejföl
A tésztához a tojások fehérjét felverjük kemény habbá, belekeverjük a sárgákat és a többi alapanyagot, majd jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt, 35 × 27 cm-es tepsiben 200°C-on 15-20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a cappuccino port, a rumot, végül a tejfölt. A kihűlt tésztát locsoljuk meg 1 dl cappuccinoval és kenjük rá a krémet. Ízlés szerint díszíthetjük, én tejszínhabmintát tettem rá, de lehet olvasztott csokoládéval leönteni, vagy csokireszelékkel leszórni.
A sütőt előmelegítem 200 fokosra. Először összekeverem a száraz hozzávalókat. A sütőt előmelegítem 200 fokosra. Először összekeverem a száraz hozzávalókat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mákot összekevertem a cukorral és ledaráltam. A meghámozott tököt apró lyukú reszelőn lereszeltem. A reszelt tököt és a darál mákot összekevertem, beletettem a jól megmosott m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sárgarépát apróra vágtam, megfőztem, majd még melegen pürésítettem, botmixerrel a legegyszerűbb. A tojássárgákat habosra kevertem az édesítővel 3-4 percig, közben a csokit a kó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos tejben (kb. 1 dl) egy csipet cukorral felfuttatom az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a vajjal és a zsírral, hozzáadom a sót, tejfölt, cukrot és végül a felfuttatott é...
Elkészítési idő: 1+1 óra Nehézség: Könnyű