Hozzávalók az alaphoz: (kb. 25x18 cm tepsihez)
10 db kisebb datolya
1 dl forró víz
12 dkg paradió (mandula, dió, törökmogyoró, stb.. is jó)
12 dkg kókuszreszelék darálva
1 ek. kókuszliszt
+
kb. 1 dl cukor- és adalékmentes lekvár (nálam sárgabarack)
A krémhez:
6 dl mandulatej (más paleo tej is jó, ha totu tejet használsz, akkor már nem vegán)
8 dkg gari (cassava dara)
1/2 tk. szentjánoskenyérmag liszt (vagy 1/4 tk. konjac liszt)
6 dkg erythritol
1 vaníliarúd magjai
1 ek. citromlé
1 bio citrom héja
2,5 dkg kókuszolaj
+
2 dl mandulatejszín felverve (más paleo tejszín vagy kókuszkrém is jó)
A tetejére:
kb. 3 dkg étcsoki reszelve vagy kakaópor (tej-, cukor- és szójamentes)
A datolyát magozd ki, öntsd fel forró vízzel, hagyd állni 5 percet, majd botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a darált diót, a kókuszreszeléket és a kókuszlisztet, keverd el alaposan. Egy tepsibe vizes kézzel nyomkodd bele a masszát, simítsd el egyenletesen. A tetejére vékonyan kend rá a lekvárt, tedd hűtőbe, míg elkészül a krém. A krémhez a garit, a szentjánoskenyérmag lisztet és az édesítőt keverd el egy kis fazékban. Állandó keverés mellett alacsony lángon főzd sűrű krémmé. Húzd félre, keverd hozzá a kókuszolajat, a vanília magokat, citromlevet és a citrom héját, hagyd kihűlni. A mandulatejszínt verd fel, forgasd össze a kihűlt krémmel, kóstold meg és ízlés szerint még adhatsz hozzá édesítőt vagy kevés citromlvet. Simítsd a lekvárral megkent alapra, tedd hűtőbe legalább pár órára. Szeletelés előtt szórd meg reszelt csokival vagy cukrozatlan kakaóporral.
Elkészítés: A tojásokból 2 db piskótát sütünk./2 db 4 tojásos/ Az egyik piskóta sárga legyen, a másik barna / ezt kakaóval készítsük el/. A kihűlt piskótákból - pogácsa szaggató...
Elkészítési idő:A krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagoláson lévő leírás szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy süteményformába rakunk egy réteg kek...
Elkészítési idő:sokféle
Elkészítési idő: