20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
csipet só
40 dkg liszt
5 dkg keményítő
1 csomag sütőpor
2 dl tej
10 dkg darabokra tört étcsoki
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat. Keverd el a lisztet a sütőporral és a keményítővel, majd apránként add a vajat a keverékhez. Tejjel hígítsd, és óvatosan keverd bele a csokidarabokat. Akkor megfelelő a tészta állaga, ha tejfölsűrűségű. A kuglófformát bőségesen vajazd ki, töltsd bele a tésztát, és told 170 fokos sütőbe. Ha túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőmérsékletet 150 fokra. 50 perc alatt megsül, de 40 perc után nézd meg tűpróbával, hogy már jó-e.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd beletesszük az olajat a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül belekeverjük a felvert habot. Kivajazott, kilisztezett te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval keményre verjük (ha ezzel kezdjük, nem kell utána elmosni a mixert ;-) ). Egy másik edényben habosra mixereljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze a vajjal. A keksz felét nyomkodjuk egy sütőpapírral borított, 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformába. (Nekem 21 cm tortaformám van, abba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintákat kisütjük. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban(ne áztassuk el). Ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes