menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos-mascarponés túrótorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához
az alaphoz:
1 csomag zabkeksz (20 dkg)
10 dkg olvasztott vaj
a krémhez:
50 dkg túró
25 dkg mascarpone vagy házi natúr krémsajt
25 dkg görög joghurt
4 dl habtejszín behűtve
1 teáskanál vaníliakivonat
1 vegyszermentes citrom reszelt héja
2 nagy citrom leve
10-15 dkg porcukor
2,5 dkg zselatinpor
3 őszibarackkonzerv (3 x 470 g)

Elkészítés:


Sütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk.
Lecsöpögtetjük a barackot, 2 doboznyit apró kockára vágunk, ez kerül majd a krémbe. A harmadik adagot vékonyra szeleteljük, ebből lesz a díszítés.
Habbá verjük és félretesszük a tejszínt. A zselatinport a citromlével kisebb lábosban elvegyítjük, hagyjuk megduzzadni. A robotgép táljában a túrót, a mascarponét, a joghurtot, a porcukrot, a vaníliát és a citromhéjat habverővel krémesre dolgozzuk, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. Kis lángon felmelegítjük a zselatint, hozzákeverünk 3-4 evőkanál krémet, majd az egészet a többi krémhez öntjük, jól elkeverjük. Belevegyítjük a felaprított barackot.
A krémet a kekszes alapra simítjuk, a tortát legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. Ezután éles késsel körben elválasztjuk a krémet a forma oldalától, a tortakarikát lehúzzuk róla, és a süteményt tálra csúsztatjuk. Díszítésként elrendezzük a tetején a barackszeleteket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémek - Karamellás krém
Krémek - Karamellás krém

1. A vajas krémet habverővel nagyon habosra kikeverjük. 2. A kristálycukrot felolvasztjuk, nagyon óvatosan hozzáadjuk a tejet, a vaníliás cukrot. 3. Egy kicsit hagyjuk hűln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amanda
piskóta
piskóta

A tojásfehérjét kemény habbá verjük,közben beletesszük a cukrot aztán összekeverjük a tojássárgájával és a sütőport és a lisztet ezt tepszibe öntjük megsütjük és kész is!

Elkészítési idő: 15-20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis-mogyorós zabkeksz
Csokis-mogyorós zabkeksz

1. A mogyorót egy serpenyőben illatosra és aranybarnára pirítom egy serpenyőben. Félreteszem, hogy kihűljön. 2. A vajat gép segítségével egy-két perc alatt kikeverem a cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskótatekercs, az örök klasszikus
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Piskótatekercs, az örök klasszikus

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a cukor egyharmadának folyamatos adagolásával kemény habbá verjük, majd a többi cukorral fehéredésig keverjük a sárgájákat. A sárgájás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk